PÅ BARRIKADENE:  Regjeringssoldater løper gjennom skuddlinjen i Bangkok i fomiddag mens pansrede militærkjøretøy har parkert på demonstrantenes sperringer. FOTO: DAMIR SAGOLI, REUTERS/SCANPIX.
PÅ BARRIKADENE: Regjeringssoldater løper gjennom skuddlinjen i Bangkok i fomiddag mens pansrede militærkjøretøy har parkert på demonstrantenes sperringer. FOTO: DAMIR SAGOLI, REUTERS/SCANPIX.Vis mer

- Borgerkrig kan bli neste i Thailand

Thaksin Shinawatra advarer fra eksil i natt. Panservognene rullet inn i Bangkok - flere drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet):  Thailands avsatte statsminister Thaksin Shinawatra advarer om at det kan bli borgerkrig i landet dersom myndighetene kjører over rødskjorte-demonstrantene med militærmakt.
Ved 11.30-tiden lokal tid i Bangkok - 06.30 lokal tid står fortsatt store militære i styrker på barrikadene til rødskjortene - bokstavelig talt - og varsler høyt at de bruker makt hvis ikke demonstrantene fjerner seg frivillig.
Denne høyeksplosive stillingskrigen har vart i flere siden pansrede militærkjøretøy rullet inn i grålysningene mot sentrumsområdet der de om lag 5 000 demonstrantene foreløpig har trosset alle anmodninger.
Har knust barrikadeneMilitærkjøretøyene har kjørt «hull» i barrikadene av bildekk og piggtråd flere steder, men avventer foreløpig å meie inn i mengden av demonstranter.

Minst to mennesker er drept og mange skadd i skuddveksling mellom militære og demonstranter i morgentimene.
Ved 07-tiden norsk tid melder thailandske medier om fire drepte og minst 50 skadde.

Nyhetsbyrået Reuters har truffet eksil-statsminister og rødskjortenes uformelle leder Thaksin Shinawatra på telefonen i natt.
-Borgerkrig neste- En militæraksjon kan spre harme, og harmfulle mennesker blir geriljakrigere. Militærmakt kan føre til at borgerkrig blir neste skritt i Thailand, sier Shinawatra til Reuters.

 DEKKET AV RØYK:  Brann i bildekk har røyklagt store deler av Bangkok sentrum. FOTO:REUTERS/SCANPIX.
DEKKET AV RØYK: Brann i bildekk har røyklagt store deler av Bangkok sentrum. FOTO:REUTERS/SCANPIX. Vis mer

Han nektet å fortelle Reuters hvor han var da nyhetsbyrået traff han.

Det er kjent at den avsatte statsministeren som hans tilhengere rødskjortene vil ha tilbake til makten, har hatt base i Dubai.

-  KAN BLI BORGERKRIG:  Eksil-statsminister Thaksin Shinawatra varsler om en dyster framtid i Thailand fra sitt hemmelige eksil i natt. Her det ferskeste bildet som er tatt av den kontroversielle eksil-politikeren - 26. april i år på vei ut av en bank i Podgorica i Montenegro. FOTO: SAVO PRELEVIX, AFP/SCANPIX.
- KAN BLI BORGERKRIG: Eksil-statsminister Thaksin Shinawatra varsler om en dyster framtid i Thailand fra sitt hemmelige eksil i natt. Her det ferskeste bildet som er tatt av den kontroversielle eksil-politikeren - 26. april i år på vei ut av en bank i Podgorica i Montenegro. FOTO: SAVO PRELEVIX, AFP/SCANPIX. Vis mer

Seinest 14. mai tok han kontakt med de nåværende myndighetene i Thailand fra sitt eksil for å advare mot militærbruk.

Overfor Reuters avviser Shinawatra beskyldninger fra det sittende regimet om at det er han som har stått i veien for samtaler mellom demonstrantene og statsminister Abhisit Vejjajiva.

 SÅRET:  En skadd rødskjortedemonstrant i formiddag. FOTO: NICOLAS ASFOURI, AFP/SCANPIX.
SÅRET: En skadd rødskjortedemonstrant i formiddag. FOTO: NICOLAS ASFOURI, AFP/SCANPIX. Vis mer
 KLARE TIL AKSJON:  Pansrede militærkjøretøyer omringer demonstrantene i Bangkok i fomiddag, klar til å rykke inn med full kraft. FOTO: FAYAZ KABLI, REUTERS/SCANPIX.
KLARE TIL AKSJON: Pansrede militærkjøretøyer omringer demonstrantene i Bangkok i fomiddag, klar til å rykke inn med full kraft. FOTO: FAYAZ KABLI, REUTERS/SCANPIX. Vis mer