Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

Borgerlige bondeforhandlere tar tida til hjelp

Tar fri i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De borgerlige forhandlingene om en jordbruksavtale vil neppe ta til for alvor før om en drøy ukes tid. Næringskomiteen skal først avgi sin innstilling rundt 12. juni.

 - Vi tar fri i helga og områr oss litt før vi sammen med Frp møter KrF og Venstre til samtaler. Når det vil skje, får vi komme tilbake til, sier Høyres landbrukspolitiske talsmann Gunnar Gundersen til NTB.

Fra regjeringens støttepartier KrF og Venstre poengteres det at forhandlerne ikke er i tidsnød. Stortinget skal etter planen ha saken til behandling 17. juni, hvilket betyr at næringskomiteen vil måtte avgi sin innstilling senest 12. eller 13. juni.

- Det er som oftest sånn at forhandlingene først drar seg til når fristen nærmer seg. Vi har god tid, sier en kilde i et av støttepartiene til NTB.

Samarbeidsavtalen mellom regjeringen og KrF og Venstre slår fast at de først skal forsøke å komme til enighet sammen, før de eventuelt går videre med politiske sonderinger hver for seg. På spørsmål om stortingsgruppene til Høyre og Frp har mer å gi når regjeringen alt har sagt nei, svarer kilden i et av støttepartiene at dette absolutt kan skje.

- Regjeringen kan komme med nye signaler til sine egne. Alternativt kan de to partienes stortingsrepresentanter selv føle et behov for å vise sin makt og løse saken på egen hånd, sier kilden.

(NTB)