KREVER JA: Både Høyre, Venstre og Frp ønsker å reversere sexkjøpsloven. De borgerlige ungdomslederne er utålmodige og vil ha fortgang i skrotingen av loven. Prostitusjon og dopsalg foregår åpenlyst foran Stortinget og rundt Eidsvolds plass i Oslo.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
KREVER JA: Både Høyre, Venstre og Frp ønsker å reversere sexkjøpsloven. De borgerlige ungdomslederne er utålmodige og vil ha fortgang i skrotingen av loven. Prostitusjon og dopsalg foregår åpenlyst foran Stortinget og rundt Eidsvolds plass i Oslo. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Borgerlige ungdomspartier krever ja til sexkjøp

- Denne lover har gjort mer skade enn gagn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Høyre, Venstre og Frp ønsker å reversere sexkjøpsloven. De borgerlige ungdomslederne er utålmodige og vil ha fortgang i skrotingen av loven.

Loven ble innført av den rødgrønne regjeringen i 2009 og førte til at salg av sex er tillatt, mens kjøp av sex er forbudt. Loven evalueres nå av analyseselskapet Vista Analyse, og en rapport skal leveres i juni.

Evalueringen skal føre til en stortingsmelding, men både Unge Høyre-leder Paul Joakim Sandøy og Atle Simonsen i Fremskrittspartiets Ungdom ønsker fortgang, skriver Vårt Land.

- Denne loven har gjort mer skade enn gagn og ført til en utrygg hverdag for prostituerte, sier Sandøy.

- Loven fungerer ikke slik det er i dag. Den har bare ført til et skjult marked, sier Simonsen som er sentralstyremedlem og fungerende talsperson for Fremskrittspartiets Ungdomsparti.

- Må kunne velge Loven har gjort hverdagen til de prostituerte vanskeligere, fastslår Unge Venstre-leder Trond Hustveit.

- Den har også gjort terskelen for å varsle om kriminelle handlinger høyere. I tillegg skjerper den negative holdninger mot dem som selger sex som yrke, sier Hustveit.

- Folk må kunne velge selv om de vil selge sex. Samtidig skal samfunnet hjelpe dem som ønsker å komme ut av det, fortsetter han.

En måling som Sentio nylig gjennomførte for Klassekampen, viser imidlertid at et flertall av befolkningen ønsker å beholde dagens forbud mot sexkjøp.

Prestisjesak Forbudet er dessuten en prestisjesak for Kristelig Folkeparti, ifølge partileder Knut Arild Hareide. Han vil kjempe med nebb og klør for å hindre at det atter en gang blir lovlig å kjøpe sex.

- Vi var det partiet som først hadde programfestet sexkjøpsloven. Dette er en sak vi har jobbet mye med, og det ligger mye prestisje i den for KrF, sa Hareide til Klassekampen forrige uke.

Både Høyre, Frp og Venstre har programfestet at de vil fjerne forbudet mot kjøp av sex. Når Vista analyses evaluering er gjennomført, tror Hareide at folkemeningen vil ha effekt på hva regjeringen kommer til å bestemme seg for.

(NTB)