Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Borgermester-katten Stubbs er død

Ble 20 år gammel.

KATT: Borgermester-katten Stubbs er død. Nå kan en av hans kattunger overta borgermester-rollen, ifølge AP. Foto: AP / NTB Scanpix
KATT: Borgermester-katten Stubbs er død. Nå kan en av hans kattunger overta borgermester-rollen, ifølge AP. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Katten Stubbs har siden 1998 vært kjent som borgermester-katten i byen Talkeetna i Alaska.

Nå er katten død. Stubbs ble 20 år gammel, skriver nyhetsbyrået AP.

Katten Stubbs var den mest kjente innbyggeren i byen i Alaska, og skal ha levd godt av oppmerksomheten den kuriøse historien har skapt. Katten har hatt sin egen Wikipedia-side, og skal ha trukket til seg turister verden over.

Katten Stubbs ble valgt til ordfører da den var en liten kattunge. Innbyggerne i Talkeetna var misfornøyde med kandidatene før valget, så som en spøk skrev noen inn katten Stubbs på kandidatlista. Det endte med at kattungen vant.

Siden har han vært ordfører.

- Stubbs ble 20 år og tre måneder. Du er en bemerkelsesverdig katt, og vi vil savne deg. Vi elsket tiden med deg, sier familien til katten i en uttalelse.

Ifølge nyhetsbyrået AP kan en av Stubbs kattunger ta over hans rolle som borgermester.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!