Borgermester med oppsiktsvekkende oppfordring

New York-borgermester Bill de Blasio kommer lørdag med en oppsiktsvekkende oppfordring på Twitter.

- ANMELD: New York-borgermester Bill de Blasio kommer lørdag ettermiddag norsk tid med en oppsiktsvekkende oppfordring på Twitter. Video: Twitter / Bill De Blasio Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en video publisert på sin profil, sier borgermesteren at publikum som bevitner store ansamlinger av mennesker burde anmelde det og ta bilder av de involverte.

- Når du ser en stor ansamling, som kan være alt fra en lang kø til et overfylt supermarked, burde du anmelde det med en gang, slik at nødetatene kan løse problemet umiddelbart, sier han.

Hardt rammet

New York er den hardest rammede delstaten i USA med om lag 235 000 registrerte smittetilfeller og over 17 000 coronadødsfall. Det er langt mer enn den nest mest rammede delstaten, New Jersey, som har om lag 78 500 registrerte smittetilfeller og 3800 dødsfall.

- New Yorkere, dere har vært ekstraordinære når det gjelder å distansere dere fra hverandre. Vi er vant til å være nær hverandre, pakket på T-banen og i biler, men nå må vi gjøre det eksakt motsatte, sier de Blasio i videoen og fortsetter:

- Det er ikke normalt for oss, men vi har måttet gjøre det.

- Handler om å redde liv

Borgermesteren retter så en takk til «alle de som har distansert seg på riktig måte», men sier videre at flere fremdeles har en vei å gå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer