I ILDEN:  Borgermesteren til den lille byen Airway Heights er i trøbbel etter å ha postet en rekke omstridte innlegg på sin Facebook-side. Foto: City of Airway Heights
I ILDEN: Borgermesteren til den lille byen Airway Heights er i trøbbel etter å ha postet en rekke omstridte innlegg på sin Facebook-side. Foto: City of Airway HeightsVis mer

Borgermester om Michelle Obama: - Et gorillatryne bare en apemann kan elske

Nekter å gå av etter kontroversielt innlegg på sosiale medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den lille byen Airway Heights nordvest i USA er i vinden om dagen.

Dette på grunn av tettstedets borgermester, Patrick Rushing, sin Facebook-profil og nærmere bestemt hans innlegg rettet mot paret i det hvite hus.

- Michelle Obama har et gorillatryne. Det kan jeg ikke si meg uenig i. Kvinnen er ikke attraktiv for noen, bortsett fra apemannen Barack. Sjekk ut de ørene. LOL, skal Rushing ha skrevet ifølge Huffington Post.

Ble bedt om å gå av Om Rushing lo høyt den gangen, ler han neppe nå.

Innlegget førte til at byrådet mandag ba om hans oppsigelse fra vervet som borgermester for byens i overkant av 6000 innbyggere i delstaten Washington.

- Når en rollemodell sier ting som dette, setter det oss tilbake i tid, sier Lee Bennett, byens politisjef, til KXLY, en radiostasjon i Airway Heights.

Nekter på rasismeanklager Patrick Rushing har foreløpig til gode å følge opp anmodningen til byrådet. Han mener at hvis han går av, så vil det være det samme som å innrømme at han er en rasist.

- Det er jeg ikke. Jeg gjorde en feil, en feil jeg senere har rettet opp, sier Rushing den lokale mediebedriften KHQ og viser med det til at han nå har tatt vekk den aktuelle posten.

Videre skal krigsveteranen ha fortalt byrådet at posten «var helt ulikt han», noe Inlander.com mener å kunne motbevise.

- Et av flere innlegg I løpet av hans femårsperiode som borgermester skal Rushing, ifølge nettstedet, ha postet en rekke innlegg med et lignende innhold på sosiale medier. Dermed kan det spøke for vervet til Rushing.

- Jeg har bodd her lenger enn noen ved dette bordet. Vi har jobbet hardt for å forandre tankegangen til folket her, og dette blir vanskelig å komme tilbake fra, sa byrådsmedlem Steve Lawrence ha sagt mandag ifølge Huffington Post.