Borgermester opprørt etter drap på 13-åring

Borgermester Jose Manuel Medina er opprørt over drapet på 13 år gamle Shila Bigdely i Play Flamenca ved Torrevieja i Spania. Nå vil han bruke mer penger på å øke politiets ressurser i området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mandag møtte ordføreren en regjeringsrepresentant samt representanter for det lokale politiet, det nasjonale politiet og Guardia Civil til et krisemøte for å drøfte hva som kan gjøres etter drapet på 13-åringen fredag, og overfallet på en britisk kvinne bare noen dager tidligere.

- Store deler av året bor det 40.000 mennesker i kommunen, men i ferieperiodene øker befolkningstallet til 180.000. Samtidig har vi bare nok politiressurser til å håndtere en befolkning på 40.000, forklarte borgermesteren før møtet begynte.

Han er nå villig til å spytte inn penger fra kommunekassa for å øke politiets ressurser.

- Samtidig vil jeg understreke at Orihuela er et trygt sted, og at disse aggresjonene er svært sjelden, sa Medina.

Spansk politi tror 13 år gamle Shila ble drept og voldtatt. Ugjerningen skjedde trolig rett etter at hun forlot hjemmet sitt fredag morgen for å gå til bussholdeplassen rett ved.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer