Borgermester på hasj-plakat

NEW YORK (Dagbladet): «Det kan du være sikker på jeg gjorde, og jeg likte det,» svarte Michael Bloomberg på spørsmål om han hadde røykt marihuana. Det var i fjor mens Bloomberg var borgermesterkandidat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er Michael Bloomberg borgermester etter at han overraskende vant valget om å bli den strikse Rudy Giulianis etterfølger. I går satte mange newyorkere morgenkaffen i halsen over sin daglige New York Times, da de kom til side 13.

Der, i en helsides annonse, var et stort bilde av borgermester Bloomberg og en snakkeboble med marihuanasitatet. Over det hele overskriften «Endelig, en ærlig politiker».

Annonsen er betalt av en organisasjon som kaller seg NORML, som står for National Organization for the Reform of Marijuana Laws, og som arbeider for å legalisere bruk av marihuana.

I annonsen brukes Bloomberg-sitatet for å argumentere mot de 50000 som årlig blir arrestert for å bruke marihuana.

I en kommentar sier Michael Bloomberg: - Jeg lyver aldri. Jeg svarte slik da jeg ble spurt. Spør du meg om jeg skulle ønske jeg ikke hadde svart slik at de kunne bruke det på denne måten, er svaret ja.

UFRIVILLIG REKLAME: Slik ser den ut, den helsides annonsen i The New York Times med borgermester Michael Bloomberg, der han, ufrivillig, er blitt plakatfigur for å legalisere privat bruk av marihuana.