Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Borgermester siktet for drap

I Slovakia er to politimenn og en borgermester siktet etter drapet på en sigøyner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ugjerningen skjedde i landsbyen Revuca 200 kilometer nordøst for hovedstaden Bratislava. 51 år gamle Karol Sendrei og hans to sønner ble torsdag i forrige uke innbragt på politistasjonen. Foranledningen var en krangel med ordføreren i nabolandsbyen Magnetovce og hans sønn.

Den døde skal angivelig ha tilbragt natta fastbundet til en radiator. Den påfølgende morgenen ble han erklært død etter å ha blitt påført flere skader på kroppen, melder Associated Press. Den ene av hans to sønner havnet på sykehus etter behandlingen.

Politisjef Marian Jankovic i Revuca benekter at hans menn har noe med dødsfallet å gjøre. Han sier Sendrei døde av skadene han fikk etter slåsskampen med borgermesteren, sønnen hans og to politimenn fra nabolandsbyen. Disse er nå siktet for legemsbeskadigelse.

I forbindelse med begravelsen i morgen blir det arrangert en demonstrasjon mot rasisme og politibrutalitet. Etter murens fall har det kommet stadige meldinger om overgrep mot sigøynere i det tidligere Tjekkoslovakia, særlig i Slovakia.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media