Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Borghild (78) tiltalt for kidnapping

- Håper jeg får fengselsstraff, sier aktivisten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 78 år gamle Borghild Berning risikerer tre års fengsel for å ha vært med på å bortføre og holde en fem år gammel gutt skjult i seks uker. Nå håper hun at hun blir dømt og satt i fengsel.

- Jeg synes det er alle tiders å bli tiltalt for kidnapping. Jeg håper jeg får straff og blir dømt til fengsel. Da skulle det blitt bølger. Men det er visst det som må til for å få noe til å skje, sier Berning til Haugesunds Avis.

Borghild Berning kjemper for barns rett til samvær med begge foreldrene, og ifølge henne var det her snakk om en mor som hadde sabotert samvær i sju måneder. Berning mener det ikke var snakk om noen kidnapping i det hele tatt, da hun sammen med barnets far (59) kjørte hjem til guttens mor og tok gutten med seg foran øynene på barnepasseren.

- Vi holdt ikke gutten borte fra mor. Hun kunne komme når hun ville. Så dette er ikke noen kidnapping, sier Berning til avisa.

Hun mener hun er tiltalt på feil grunnlag.

Borghild Berning har jobbet med å hjelpe fedre i samværssaker i flere år, som leder i aksjonsgruppen Barns rett til samvær med foreldre og besteforeldre. Nå håper hun denne saken kan bli en prinsippsak. Berning er også nestleder i Haugesund Pensjonistparti.

KIDNAPPER? 78 år gamle Borghild Berning er tiltalt for å ha holdt en femåring borte fra moren i seks uker.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!