Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Boris Beckers sønn anmelder tysk politiker: «Lille halvneger»

Noah Becker beskrev Berlin som en «hvit by». Så gikk AfD-politiker Jens Maier ut på Twitter.

FAR OG SØNN: Boris Becker er trippelt Wimbledon-vinner og en av tidenes tennislegender. Nå anmelder sønnen hans Noah den tyske politikeren Jens Maier for rasisme. Foto: AFP PHOTO / DPA / Thomas SCHULZE / NTB Scanpix
FAR OG SØNN: Boris Becker er trippelt Wimbledon-vinner og en av tidenes tennislegender. Nå anmelder sønnen hans Noah den tyske politikeren Jens Maier for rasisme. Foto: AFP PHOTO / DPA / Thomas SCHULZE / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Noah Becker (23), sønnen til den tyske tennislegenden Boris Becker, vil anmelde den tyske bundestagpolitikeren Jens Maier for rasisme.

Det skriver den tyske storavisa Bild.

Becker ble nylig intervjuet av et tysk magasin, og uttalte der at Berlin er en «hvit by» i forhold til London og Paris.

«Lille halvneger»

I den anledning kom kommentaren fra Jens Maier, som sitter i den tyske nasjonalforsamlingen Bundestag for det innvandringsfiendtlige AfD:

KUNSTNER: Noah Becker jobber som kunstner og musiker i Berlin. Foto: AFP PHOTO / Carsten KOALL / NTB Scanpix
KUNSTNER: Noah Becker jobber som kunstner og musiker i Berlin. Foto: AFP PHOTO / Carsten KOALL / NTB Scanpix Vis mer

«Det virker som den lille halvnegeren (kleinen Halbneger) rett og slett fikk for lite oppmerksomhet. Det er den eneste forklaringen på hans oppførsel, skrev Maier.

Becker hadde i intervjuet også uttrykt frustrasjon over at han for alltid kommer til å være sønnen til sin legendariske far (50).

ANMELDT: AfD-politiker Jens Maier. Foto: Facebook
ANMELDT: AfD-politiker Jens Maier. Foto: Facebook Vis mer

Maier ble som en av nesten 92 representanter for Alternativ für Deutschland valgt inn i Bundestag i september. Han sier til Bild at det ikke var han selv, men en av hans ansatte, som skrev Twitter-meldingen publisert i går.

Meldingen er seinere blitt slettet.

- Har blitt angrepet

Becker-familiens advokat Christian-Oliver Moser, sier til Associated Press, at en anmeldelse har blitt sendt inn på vegne av Noah Becker for «uutholdelige og rasistiske» kommentarer. Anmeldelsen skal ha blitt levert inn i samråd med Boris Becker.

MOR OG FAR: Barabara og Boris Becker kort tid før skilsmissen i 2001. Foto: EPA PHOTO AFP/PATRICE LAPOIRIE/NTB Scanpix
MOR OG FAR: Barabara og Boris Becker kort tid før skilsmissen i 2001. Foto: EPA PHOTO AFP/PATRICE LAPOIRIE/NTB Scanpix Vis mer

I intervjuet Noah Becker ga med magasinet Emotion ble han spurt om han har opplevd rasisme i Berlin.

- Ja, jeg har også blitt angrepet på grunn av min mørke hudfarge. Sammenliknet med London eller Paris, er Berlin en hvit by, sa han.

Noah Becker bor for tida i Berlin, der han jobber som musiker og artist. Han er sønnen til trippelvinneren av Wimbledon, Boris Becker og ekskona hans Barbara Becker, som har tysk mor og afroamerikansk far.

Jens Maier har tidligere fått kritikk for å bruke ytre høyre-slagord. Den tidligere dommeren har i tillegg også framstilt Anders Behring Breivik som et offer for sine omgivelser.

Han sa at Breivik «ble massemorder ut av fortvilelse» og spurte om ikke multikulturalismen var nok til å «gjøre en person gal», skriver Tagesspiegel.

Mer Twitter-bråk

Det er ikke første gang denne uka en AfD-politiker havner i trøbbel på grunn av kommentarer på Twitter.

På tirsdag ble partikollega Beatrix vin Storch, som også er parlamentarisk nestleder, anmeldt av tysk politi. Bakgrunnen var at hun på nyttårsaften kritiserte politiet i Köln for å ha sendt ut nyttårshilsen på arabisk og tysk.

«Hva i helvete skjer med dette landet? Hvorfor tvitrer en offisiell politiside på arabisk? Prøver dere å dempe sinne til de barbariske, muslimske hordene med menn som gjengvoldtar», skrev hun.

Nyttårsfeiringen i Köln ble for to år siden overskygget av masseovergrep på offentlige plasser. Hundrevis av kvinner fortalte at grupper med stort sett innvandrere hadde klådd på og ranet dem.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!