Boris Beckers sønn anmelder tysk politiker: «Lille halvneger»

Noah Becker beskrev Berlin som en «hvit by». Så gikk AfD-politiker Jens Maier ut på Twitter.

FAR OG SØNN: Boris Becker er trippelt Wimbledon-vinner og en av tidenes tennislegender. Nå anmelder sønnen hans Noah den tyske politikeren Jens Maier for rasisme. Foto: AFP PHOTO / DPA / Thomas SCHULZE / NTB Scanpix
FAR OG SØNN: Boris Becker er trippelt Wimbledon-vinner og en av tidenes tennislegender. Nå anmelder sønnen hans Noah den tyske politikeren Jens Maier for rasisme. Foto: AFP PHOTO / DPA / Thomas SCHULZE / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Noah Becker (23), sønnen til den tyske tennislegenden Boris Becker, vil anmelde den tyske bundestagpolitikeren Jens Maier for rasisme.

Det skriver den tyske storavisa Bild.

Becker ble nylig intervjuet av et tysk magasin, og uttalte der at Berlin er en «hvit by» i forhold til London og Paris.

«Lille halvneger»

I den anledning kom kommentaren fra Jens Maier, som sitter i den tyske nasjonalforsamlingen Bundestag for det innvandringsfiendtlige AfD:

«Det virker som den lille halvnegeren (kleinen Halbneger) rett og slett fikk for lite oppmerksomhet. Det er den eneste forklaringen på hans oppførsel, skrev Maier.

Becker hadde i intervjuet også uttrykt frustrasjon over at han for alltid kommer til å være sønnen til sin legendariske far (50).

Maier ble som en av nesten 92 representanter for Alternativ für Deutschland valgt inn i Bundestag i september. Han sier til Bild at det ikke var han selv, men en av hans ansatte, som skrev Twitter-meldingen publisert i går.

Meldingen er seinere blitt slettet.

- Har blitt angrepet

Becker-familiens advokat Christian-Oliver Moser, sier til Associated Press, at en anmeldelse har blitt sendt inn på vegne av Noah Becker for «uutholdelige og rasistiske» kommentarer. Anmeldelsen skal ha blitt levert inn i samråd med Boris Becker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer