Boris Blaker og Mjaus har fått nye hjem

Men flere hundre katter leter fremdeles etter nye eiere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Boris Blaker og Mjaus var en av de 70 voksne beboerne på kattehjemmet i Mosseveien i Oslo.

Etter at Dagbladet.no denne uka skrev om noen av de pelskledde hjerteknuserne, har ikke telefonen stått stille i kattehuset.

- Vi har hatt veldig mange henvendelser. Til nå har to av de åtte kattene fra artikkelen fått nye hjem, sier en fornøyd bestyrer Kari Berdalen til Dagbladet.no.

Mye å gjøre på sommeren

Kattehjemmet har nok å gjøre gjennom hele året, men det er spesielt travelt på sommeren.

I tillegg til de 70 kattene som allerede har fått plass på hjemmet, venter minst 100 andre hjemløse dyr på å få komme inn.

- Vi har ikke kapasitet til å omplassere katter som allerede har et hjem. Her er det snakk om dyr som ikke har noe sted å bo. Vi prøver og ber og tigger om at folk kan gi dem mat, slik at de greier seg til vi får dem inn, forklarer Berdalen.

Interessen for å ta til seg en voksen omplasseringskatt varierer sterkt, ifølge henne.

100 KATTER I KØ: Kattehjemmet har ikke plass til å ta imot flere katter i sommer. Mer enn 100 hjemløse dyr venter på å få komme inn. Foto: ARNA VIKANES SØRHEIM
100 KATTER I KØ: Kattehjemmet har ikke plass til å ta imot flere katter i sommer. Mer enn 100 hjemløse dyr venter på å få komme inn. Foto: ARNA VIKANES SØRHEIM Vis mer

- Noen uker får vi omplassert 3-4 stykker, andre ingen. På sommeren er det stort sett stille og det er veldig uheldig, for det er da vi får inn flest katter.

Selger seg inn

Hjemmet for de hjemløse kattene drives stort sett ved hjelp av frivillig innsats. 50-60 mennesker bidrar til det daglige stellet og holder kattene med selskap.

Mye av jobben går også ut på å matche katter og eiere. Familiesituasjonen og muligheter for lufting er noen av momentene som vurderes før en eventuell omplassering.

- Noen katter er for eksempel redde for barn eller må være alenekatter for å fungere. Men så er det jo sånn at noen kommer inn for å se på en katt, og kommer ut med en helt annen. Noe katter hopper rett i fange på deg og selger seg skikkelig inn, sier Berdalen og innrømmer at det er noen av dyrene man blir ekstra glad i:

- Men jeg har tre katter selv, og det holder mer enn nok foreløpig, utdyper hun.

Trenger frivillige

Tigergutt, Punk og Obersten er bare noen av kattene som fremdeles venter på nye og snille eiere.

Boris Blaker og Mjaus har fått nye hjem

Har du lyst til å adoptere en av kattene nedenfor eller noen av de 70 andre hos Dyrebeskyttelsen i Oslo og Akershus, finner du mer informasjon på deres hjemmesider.

Har du ikke tid til å ha en katt, men vil likevel hjelpe, trenger kattehjemmet flere frivillige, spesielt hvis du har muligheten til å bidra på dagtid.

Tigergutt

Tigergutt har fått navnet sitt på grunn av den oransje fargen. Han ble funnet på Røa, og er faktisk merket. Ut fra merket kan det tyde på at han har tilknytning til Bergen, men det er ingen i Bergen som vedkjenner seg ham.

Han er en snill og grei gutt som går god sammen med de fleste av de andre kattene. Han har bare vært på kattehuset en uke, men har tilpasset seg veldig godt.

Janne Gro

Janne Gro bodde en stund i en stall. Hit kom hun ruslende en dag, og ble værende fordi hun fikk litt mat og kos. Hun fikk navnet sitt fordi hun ble hentet av ei jente som heter Janne. Men Janne var det allerede en annen katt som het, så da ble det Janne Gro. Janne Gro er ei veldig snill katt.

Laila

Laila er ei selvstendig katt som gikk ute på Nesodden i 7-8 år. Her fikk hun litt mat og ble sett etter av naboene, men naboene valgte å levere henne inn til dyrebeskyttelsen da hun fikk et kull med unger.

Hun er trolig minst ti år gammel, og blir beskrevet som utrolig snill. Men, hun er mer glad i mennesker enn i andre katter så hun trenger et hjem snart. Hun er veldig kontaktsøkende. Når hun først får oppmerksomhet gjør hun alt for å benytte seg av det. Barn og voksne mennesker er like herlige, synes Laila.

Punk

Det eneste Punk har igjen fra sitt gamle liv er et halsbånd der det står Punk. Derfra har han fått navnet sitt. Punk ble funnet låst inne i et gammelt verksted. Det var tydelig at noen hadde låst ham inn med vilje, og ville at han skulle dø. Punk hadde vett til å skrike hjerteskjærende og høyt, og ble oppdaget av noen naboer som hørte skrikene.

I dag er Punk veldig leken og ikke av de roligste kattene. Han kan passe inn i alle hjem, gjerne i barnefamilier, men siden han er så leken er det kanskje greit at barna er minst en seks-sju år, mener bestyreren av kattehuset. Han trenger et sted hvor han kan bli litt aktivisert. Punk er ca 2 år gammel, og har vært på kattehjemmet siden februar.

Carma

Er ei jente på ca ett år fra Rykkinn i Bærum. Hun ble født 15. mai i fjor av ei kattemor som var forlatt av eierne sine. Hun ble tatt godt vare på av folk i området. Til slutt tok de henne med til kattehuset. Carma har en søster, Camen, som også bor på kattehuset.

Obersten

Obersten er en skikkelig godgutt. Han kan virke litt reservert, men han er veldig takknemlig hvis du tar deg fem minutter og setter deg ned med ham. Da maler han så det durer i veggene og storkoser seg. Han er en skjønnhet og en skikkelig fanggutt.

I papirene fra veterinæren som undersøkte ham da han kom til kattehjemmet står det at han er ca fire år, men bestyreren Kari mener han minst må være en 7-8 år. Han kom til kattehjemmet i mai, etter å ha klart seg alene ute i minst ett kanskje to år.