Boris Johnson droppet pressekonferanse. Latterliggjøres

- Man kan ikke holde et folk som gisler for politisk vinning.

TOMT: Luxemburgs statsminister, Xavier Bettel, gestikulerer her mot den tomme talerstolen der Boris Johnson skulle sått. Foto: REUTERS / Yves Herman   / NTB scanpix
TOMT: Luxemburgs statsminister, Xavier Bettel, gestikulerer her mot den tomme talerstolen der Boris Johnson skulle sått. Foto: REUTERS / Yves Herman / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ettermiddag droppet britenes statsminister Boris Johnson en planlagt pressekonferanse i Luxemburg.

Bråkete demonstranter

Pressekonferansen kom i kjølvannet av et møte med EU-kommisjonens leder Jean-Claude Juncker, og Johnson skulle etter planen ha møtt opp sammen med Luxemburgs statsminister Xavier Bettel.

Årsaken til at Johnson trakk seg var bråk fra demonstranter, som allerede tidligere på daget hadde buet på den britiske statsministeren.

Britene skal ha foreslått å holde pressekonferansen innendørs for å komme vekk fra de rundt 75 demonstrantene, men det gikk ikke Luxemburg med på.

Dermed ble statsminister Bettel stående og gestikulere mot en tom stol da han møtte pressen, og han lot ikke anledningen gå fra seg til å harselere litt med britenes statsminister.

Han grep blant annet fatt i Johnsons uttalelser de siste ukene, der han har gitt uttrykk for at det er Brexit-samtalene går bra og at det vil ta styrken til tegneseriefiguren Hulken å forlate EU uten en avtale.

- Jeg spurte Johnson: Jeg leste i avisa for noen dager siden at det har gått fra «stor framgang», til Hulken, til at David Cameron foreslår en ny folkeavstemning. Og da sa Johnson at det ikke vil bli noen ny folkeavstemning, fordi jeg spurte ham: Ville ikke det være løsningen for å få dere ut av denne situasjonen, sa Bettel, ifølge The Guardian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer