Boris Johnson fyrer løs mot Saudi-Arabia: - Politikerne misbruker islam for å fremme egen politikk

Britenes utenriksminister leverer ny kraftsalve.

FYRER LØS: Boris Johnson refser Saudi-Arabia og Iran for manglende lederskap. Foto: Andrew Parsons/ i-Images / REX / Shutterstock / NTB scanpix
FYRER LØS: Boris Johnson refser Saudi-Arabia og Iran for manglende lederskap. Foto: Andrew Parsons/ i-Images / REX / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Britenes frittalende utenriksminister Boris Johnson har helt siden han ble minister i sommer fått oppmerksomhet for både gamle og nye kontroversielle uttalelser.

Og nå har Johnson rettet den verbale kanonen mot Saudi-Arabia.

Under et utenriksministermøte i Roma i forrige uka sa Johnson at oppførselen til Saudi-Arabia, og Iran, er en tragedie og han anklager dem for å misbruke islam, skriver The Guardian.

- Misbruker religion

Johnson sa også at de mangler visjonært lederskap som er villig til å forsøke å føre sunnimuslimer og sjiamuslimer sammen.

- Det er politikere som vrir på og misbruker religion og forskjellige retninger av samme religion, for å fremme sin egen politikk. Det er et av de største problemene i hele regionen. Tragedien i mine øyne er at det ikke er sterkt nok lederskap i disse landene, og derfor utkjempes det stedfortrederkriger i dette området hele tiden, sa Johnson.

Uttalelsene er oppsiktsvekkende, ettersom Johnson med sin kritikk blåser en lang marsj i det som har vært britisk kutyme, nemlig å ikke kritisere Storbritannias allierte offentlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer