Ny «Partygate»-rapport:

Boris Johnson trekker seg

Den tidligere statsministeren trekker seg som parlamentariker etter en ny rapport om festing under coronanedstengingene.

BEVIS: Her fester Boris Johnson sammen med ansatte ved statsministerens kontor, mens Storbritannia var underlagt strenge restriksjoner. Bildet ble brukt som bevis i parlamentets etterforskning mot den konservative politikeren. Foto: AFP / PRU
BEVIS: Her fester Boris Johnson sammen med ansatte ved statsministerens kontor, mens Storbritannia var underlagt strenge restriksjoner. Bildet ble brukt som bevis i parlamentets etterforskning mot den konservative politikeren. Foto: AFP / PRU Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Storbritannias tidligere statsminister Boris Johnson trekker seg fra vervet som parlamentsmedlem med umiddelbar virkning, melder BBC.

- Jeg har blitt tvunget ut på antidemokratisk vis, sier Johnson i en uttalelse ifølge Reuters.

Ifølge den britiske rikskringkasteren trekker han seg som følge av en ny rapport om «Partygate», av et utvalg nedsatt av Underhuset i parlamentet.

Utvalget skal undersøke hvorvidt Johnson villedet parlamentet om skandalen.

I en pressemelding opplyser utvalget at de hasteinnkaller til et møte på mandag, etter Johnsons exit, ifølge Sky News.

Fredag kveld har utvalget utgitt en uttalelse der de forsvarer sin undersøkelse av om Boris Johnson villedet parlamentet over «Partygate».

- De har ikke framlagt noe som helst bevis for at jeg bevisst eller hensynsløst villedet Underhuset, sier Johnson i en uttalelse til BBC.

Både Boris Johnson og en rekke konservative politikere i Storbritannia brøt de strenge coronarestriksjonene og hadde en rekke fester i statsministerboligen i 10 Downing Street.

Johnson hevdet selv han overholdt alle coronareglene, og har innrømmet å ha villedet parlamentet om dette. Han nekter imidlertid hardnakket for å ha gjort dette bevisst eller i ond tro.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer