Boris-rådgiver går på dagen

Den britiske statsministerens omstridte rådgiver har angivelig forlatt Downing Street 10 for siste gang.

GÅR PÅ DAGEN: Boris-rådgiver Dominic Cummings går på dagen. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere britiske medier melder at statsminister Boris Johnsons rådgiver, Dominic Cummings, har forlatt Downing Street for siste gang.

En kilde i regjeringen sier til Sky News at statsministeren har bedt ham om å forlate rollen sin med umiddelbar virkning. BBC og The Guardian skriver at Cummings forlater «nummer 10» med umiddelbar effekt.

Dominic Cummings forlater Downing Street 10 med en pappeske fredag kveld. Foto: Yui Mok/PA via AP
Dominic Cummings forlater Downing Street 10 med en pappeske fredag kveld. Foto: Yui Mok/PA via AP Vis mer

- Oppspinn

Sky News skriver at det i etterkant av nyheten har kommet en uttalelse fra Downing Street.

Her kommer det fram at Cummings og en annen ansatt vil være ansatt fram til midten av desember, men en kilde sier samtidig at de ikke er ventet å returnere til kontoret igjen.

I en uttalelse til BBC skriver Cummings at «rykter om at jeg truet med å si opp er oppspinn», men sier samtidig at han ikke har endret standpunkt siden han i et blogginnlegg i januar skrev at han håpte å være «stort sett overflødig» innen 2020 er omme.

Fredag morgen ble det klart at Cummings planla å forlate stillingen sin mot slutten av året, skriver The Guardian. Men i løpet av dagen kom altså nyheten om at verken Cummings og Lee Cain var ventet tilbake i Downing Street og skal jobbe hjemmefra fram til midten av desember. l skriver avisa videre.

«Vanskelig uke»

Johnsons kommunikasjonssjef Lee Cain sluttet tidligere denne uka, og takket samtidig nei til jobben som stabssjef. Flere i Johnsons nærmeste krets skal ha reagert med sinne over at Cain fikk tilbudet.

Cain og Cummings jobbet sammen for brexit-siden i valgkampen før folkeavstemningen i 2016, og nyheten om Cains avgang førte til spekulasjoner om at også Cummings ville tre av.

Ifølge BBCs politiske redaktør at Cummings fratredelse fra Downing Street 10 har kommet tidligere enn ventet på grunn av misnøye i teamet og «en vanskelig uke».

Det ble mye oppstyr rundt Cummings da han ble anklaget for å bryte landets coronaregler i mars. Flere ba rådgiveren om å gå av i mai, da saken ble kjent. Også en rekke konservative parlamentsmedlemmer kritiserte Cummings og krevde at han måtte gå.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer