Boris svarer ikke

Clintons russiske kollega Boris Jeltsin er også invitert til Oslo for å minnes Rabin i november. Men han har ikke svart ennå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er en imponerende rekke statsoverhoder som kommer til Oslo for å minnes for Israels tidligere statsminister Yitzak Rabin, som ble skutt for fire år siden. Israels statsminister Ehud Barak, PLO-leder Yassir Arafat, Egypts president Hosni Mubarak, Marokkos president kong Mohammad, Jordans konge, Abdullah, og kanskje aller viktigst; USAs president Bill Clinton, ankommer Oslo 1. november.

Alle kommer altså til å være der - nesten. Russlands president Boris Jeltsin står nemlig fortsatt med et spørsmålstegn på gjestelista. Han har rett og slett ikke svart på invitasjonen ennå.

Mye er altså fortsatt uavklart før besøket. Clinton får følge av sin utenriksminister Madeleine Albright, men det er ikke kjent hvorvidt Hillary kommer. Det er heller ikke endelig avgjort hvor Clinton skal bo. Den amerikanske ambassaden har riktignok bestilt hele Plaza, som dermed må tømmes for cupfinaletilskuere og andre gjester, men ved tidligere statsbesøk har det ikke vært uvanlig at det besøkende overhode har bodd på slottet.

Clinton skal ikke bare delta i minnehøytideligheten for Rabin, han har også sagt ja til en tidligere invitasjon fra kong Harald om å besøke Norge. Kong Harald kommere til å avbryte sin ferie for å møte Clinton. Utenriksdepartementet antar også at Clinton vil møte Bondevik, men venter på bekreftelse fra det hvite hus. Den vil antageligvis komme seinere i dag.

KOMMER KANSKJE: Boris Jeltsin har ikke svart på invitasjonen ennå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer