Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Børre biskop terger Lilletun

TRONDHEIM (Dagbladet): Mens deltakerne på Kirkemøtet i Trondheim med statsråd Jon Lilletun i spissen kommer med fly til Værnes i formiddag, benytter den sjølutnevnte biskopen, Børre Knudsen, anledningen til å holde gudstjeneste så å si under landingshjulene til ruteflyene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Knudsen, som er i Trøndelag for å arrangere sitt eget kirkemøte, er invitert til å tale i Stjørdal bedehus i dag i regi av Norsk Luthersk Misjonssamband, et steinkast fra flyplassen.

«Siste advarsel»

Overfor TV2 i går kveld gjorde Knudsen det helt klart at han ikke vil rette seg etter «den siste advarsel» fra Lilletun, som han og flere såkalte abortprester fikk av statsråden i går formiddag.
Kl. 16 i dag er det klart for gudstjeneste for deltakerne til årets kirkemøte i Nidarosdomen, som første offisielle punkt på det ukelange programmet.

I et intervju med Vårt Land tidligere i uka sier Knudsen at det ikke foreligger planer om markeringer overfor Kirkemøtet.

- Det må i så fall være at en tvinges til å være kreativ i en konkret situasjon, sier han. I går fikk han altså siste refs av Lilletun, før han mister «kappe og krage».

Ved Trondheim politikammer får Dagbladet opplyst at det ikke er kommet søknad fra Knudsen om å få demonstrere i forbindelse med Kirkemøtet.

Nye ordinasjoner

Dette betyr at en aksjon fra Knudsen og hans medspillere utenfor Domkirken i ettermiddag kan bety at de blir innbrakt - og får ei bot.

Knudsen ordinerte nylig en vaktmester til prest i Bergen. Det kommer helt sikkert nye ordinasjoner, kanskje i Trondheim midt under Kirkemøtet. Det vil bety nok en provokasjon mot Lilletun.

Sist en av de såkalte abortprestene, Ludvig Nessa, talte i bedehuset i Stjørdal var i 1992. Da var protestene så kraftige fra aborttilhengerne at Nessa ble truet ned fra podiet - og politiet måtte rykke ut.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!