Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Børre Knudsen vil overse departementets avgjørelse

Børre Knudsen vil ikke rette seg etter Kirkedepartementets avgjørelse, uansett hva utfallet blir etter hans «bispevigsling» i Kautokeino i april. Verken en advarsel eller en rettssak vil hindre meg i å bære kappe og krage, sier Knudsen til NTB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Dagbladet vil kirkeminister Jon Lilletun gi Børre Knudsen og opprørsprestene en streng advarsel etter «bispevigslingen». Ved nye lovbrudd risikerer opprørerne å bli fradømt sine rettigheter som prester.

  Fra flere hold var det ventet at regjeringen ville gå inn for forberedelser til rettssak og forvaltningsvedtak om tap av kappe og krage.

Pressekonferanse

Jon Lilletun vil verken bekrefte eller avkrefte Dagbladets opplysninger i dag:

  - Vi holder fortsatt på å jobbe med denne saken, sier han til NTB.

  - Betyr det at det ennå ikke foreligger noen konklusjon?

  - Ingen kommentar, sier Lilletun, og henviser til en pressekonferanse lørdag der han skal offentliggjøre sitt syn på seremonien i Kautokeino 6. april.

- En papirtiger

Børre Knudsen sier han ikke vil rette seg etter en eventuell advarsel fra Kirkedepartementet:

  - Tvert om vil jeg fortsette med å bygge ut prostiet og ordinere prester, sier Knudsen.

  Knudsen betegner Kirkedepartementet som en papirtiger uten åndelig tyngde, og derfor ser han ingen grunn til å ta en eventuell advarsel til etterretning.

 Mannen som lot seg vigsle til biskop uten kirkens velsignelse, og som selv ordinerte en vaktmester til prest, har ingen planer om å vende om.

 Opptakt til rettssak?

  Knudsen mener også at en advarsel fra departementet kan tolkes på to måter:

  - Enten er det en taktisk tilbaketrekking fra departementets side, eller så er det opptakten til en rettssak mot meg.

 - Jeg tviler på at det er en tilbaketrekking, så jeg regner med at departementet vil forsøke å ta fra meg kappe og krage så snart de får anledning.

 - Men det betyr ingenting. Mitt kall er å være prest, og jeg kommer til å bære både kappe og krage selv om en domstol fratar meg den retten, sier Børre Knudsen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!