Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Borregaard vurderer erstatning

Borregaard vurderer erstatning til de legionella-rammede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Industribedriften Borregaard i Sarpsborg kan bli krevet erstatning etter at 55 ble smittet og ti døde i legionella-epidemien i Østfold. Legionellasmitten viste seg å stamme fra scrubbere - luftrenseanlegg - ved fabrikkanlegget.

Borregård kan måtte komme til å betale erstatning, uavhengig av om bedriften finnes juridisk ansvarlig eller ikke.

- Borre gaard har et objektivt ansvar, og kan bli dømt for å ha utvist uaktsomhet, sier Ane Sofie Tømmerås, som jobber med erstatningssaker, til NRK.

Men selv uten at bedriften finnes juridisk ansvarlig, vil Borregård vurdere erstatning til de etterlatte.

- Erstatningsansvaret har vi ikke tatt stilling til, men vi vil gå inn i og vurdere disse sidene av saken. Så kort tid etter har vi ikke klart svar på hvordan vi stiller oss til det juridiske, sier informasjonsdirektør Dag Arthur Aasbø ved Borregaard Industrier til Dagbladet.no.

Han sier at Borregaard vil foreta en selvstendig vurdering av det juridiske og moralske ansvaret.

- Selvfølgeilg opptatt av mange sider i denne saken, og vil også vise omsorg for de pårørende og den situasjonen de er i. Men vi må få lov til å vurdere alle sider av denne saken. Spørsmål som dette reiser seg naturlig, og vi må vurdere alle sider av saken, de praktiske, og å vise omsrg for de rammede, sier han.

- Klart det er viktig å gjenreise tillit. Vi er avhengig av tillit hos naboer og omgivelser, i en slik alvorlig sak. Derfor gjør vi svært mye, med hjelp fra eksterne fagfolk og myndigheter, for å sørge en god å trygg drift framover, sier Aasbø.

VURDERER ERSTATNING: Borregaard Industrier i Sarpsborg var ansvarlig for legionellasmitten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!