Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Borrelåsmannen tatt

Harstadmannen brukte borrelås på bilskiltene for å unngå årsavgiften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen hadde fått flere begjæringer om avskiltning på sin gamle Renault, men hadde ingen planer om å slutte å kjøre selv om han ikke hadde betalt årsavgifta.

- Oppfinnsomt!

For å gjøre det enklest mulig for seg selv laget mannen en innretning med borrelås både på bilskiltet og på bilen, slik at han lett kunne ta av skiltet når han parkerte bilen i Harstad sentrum.

Det er Harstad tidende som skriver om den frekke mannen. Tollsjef Hans Arne Stordahl ved Harstad ble overrasket da han fant ut hvordan mannen hadde gått fram.

- Han hadde brukt vanlig borrelås. Og den satt godt fast, ja, det var oppfinnsomt gjort, sier Stordahl til Dagbladet.no.

Tollvesenet hadde sett bilen uten skilt en rekke ganger i byen. De lurte på hva det dreide seg om, men det var vanskelig å ta rede på siden bilen var uten skilter og dermed uten offisiell eier. Mannen så de aldri.

- Han parkerte i byen og la skiltet i bagasjerommet. Det var avskiltingsbegjøring på bilen, sier Stordahl.

Gjennombrudd

Endelig kom Stordahls folk over mannen tilfeldig torsdag i forrige uke.

- Vi kom over mannen mens han kom kjørende og parkerte. Han nektet å utlevere skiltet, men politiet ble tilkalt, og da måtte han krype til korset.

Nå er bilen avskiltet på riktig måte. Stordahl tror ikke det er forbudt å feste bilskilt med borrelås, så lenge skiltet er skikkelig festet. Det er imidlertid forbud å hindre tollvesenets arbeid. Mannen kan derfor anmeldes.

<B>TOLLVESENET FØLGER MED:</B> Du må betale årsavgifta for å beholde skiltene. Det hadde ikke Harstadmannen gjort. Derfor tok han like godt av skiltene hver gang han parkerte.
SATT GODT:</B> Mannen hadde brukt vanlig borrelås til sin sinnrike innretning.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media