SMIL: Kostymekledde palestinere underholder barn på Gazastripen. I bakgrunnen et hus som ble ødelagt under krigen i fjor sommer. En stor andel  av barna orådene som ble hardets rammet avkrigen sliter med mareritt, sengevæting og andre tegn på traume. Bildet er tatt tidliger ei juli.Foto: REUTERS/Mohammed Salem/ NTB Scanpix
SMIL: Kostymekledde palestinere underholder barn på Gazastripen. I bakgrunnen et hus som ble ødelagt under krigen i fjor sommer. En stor andel av barna orådene som ble hardets rammet avkrigen sliter med mareritt, sengevæting og andre tegn på traume. Bildet er tatt tidliger ei juli.Foto: REUTERS/Mohammed Salem/ NTB ScanpixVis mer

Borri: «Tre kriger senere er det ingen som er i tvil her lenger: Hamas er Israels beste allierte»

Gazas mørke natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

GAZA: Det nytter ikke å fortelle ham at jeg ikke er muslim. At jeg ikke engang er palestinsk. Eller at jeg uansett har fått tyfoidfeber igjen, jeg er syk, så Koranen gir meg lov til å bryte Ramadanfasten.

Det nytter ikke, faktisk, å fortelle ham noen ting, for Hamas-politimannen som har anklaget meg for å ha en flaske vann i vesken min og anholdt meg i tre timer, har verken uniform eller skilt.

Jeg skjønner at han tilhører Hamas kun fordi jeg er i Gaza — og det nytter ikke å prøve å snakke med ham, å forklare grunnene dine: Han snakker ikke. Han gir ordrer.Og til slutt får han hundre dollar og tilgir mine synder.

Dette er dagens Hamas. De har veisperringer bare for å lyse en lommelykt i fjeset ditt og forsikre seg om at mannen som kjører bilen er faren eller mannen din. De patruljerer for å passe på at du ikke tenner en sigarett, at du ikke drikker en øl mens du ser fotball på TV.De holder øye med hva du skriver.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn