Børs og etikk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

• Dagbladets reportasjer om oljefondet og våpenprodusenter viser igjen hvor vanskelig det er å holde sin sti ren som storinvestor i den globaliserte kapitalisme. Et eller annet sted i den såkalte verdikjeden kan det plutselig befinne seg et produkt som det ikke skal eller bør investeres i. Dagbladets avsløringer viser at oljefondet er inne i selskaper som produserer klasevåpen, og det er i strid med retningslinjene.

• Nå har finansminister Kristin Halvorsen gjort det klart at alle selskaper som produserer klasevåpen skal ut av olje-fondets portefølje. Det etiske regelverket for oljefondet er strengt, og kan bli strengere. Halvorsen har tidligere slått fast at oljefondet skal tas i bruk for å påvirke bedriftene man er inne i ønsket etisk retning, både når det gjelder miljø, menneskerettigheter og barnearbeid. Da kan ikke regjeringen akseptere at fondet investerer i produksjon av inhumane våpen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer