Børs og krone faller fortsatt kraftig

Den norske krona satte ny bunnrekord i formiddag, med 111,29 mot ecu-indeksen. Børsfallet var på 3,4 prosent halvannen time etter børsåpning. Totalindeksen ligger farlig nær 1000-grensa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Få lyspunkter var å spore en times tid etter børsåpningen i dag. Totalindeksen på Oslo Børs hadde falt med ytterligere drøyt 2 prosent. En halvtime senere var dagens fall oppe i 3,4 prosent, med en totalindeks på 1011. Gårsdagen stanset totalindeksen på 1047 etter en nedgang på 3,6 prosent.

  Kronekursen passerte ved 11.00-tida 111,29 mot ecu-indeksen. Da bankene stengte i går, lå kursen på 109,47 mot ecu-indeksen. Jo høyere tall, jo svakere kronekurs.

  De kortsiktige rentene holder seg rundt det nivået de har hatt siden Norges Bank varslet kroneflyt mandag. Tre måneders pengemarkedsrente er på 8,7 prosent.

Snudde

Børsen hadde en kraftig opptur mandag, og en noe forsiktigere oppgang tirsdag. I går snudde trenden, og totalindeksen endte ned 3,6 prosent.

  Det internasjonale bildet spilte inn på Oslo Børs i dag. Nikkei-indeksen i Tokyo sluttet på minus 3 prosent. Hong Kong kom i pluss i dag, men det skyldes at regjeringen pøser penger ut i aksjemarkedet. En rekke europeiske børser gikk ned i formiddag.

(NTB)