Børs-raset fortsetter

LONDON (NTB-Reuters): Kursraset fortsatte på europeiske børser i dag, etter to dager med dramatiske fall. Kursene på de fleste aksjetyper falt under nivået som ble notert ved årets start.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksjeindeksen i Frankfurt falt med over 5 prosent i morgentimene, mens børsen i Paris tok et fall på vel 4 prosent. Tendensen var den samme i London, der aksjeverdien ble redusert med 2,7 prosent i morgenhandelen.

Nervøsiteten var særlig stor på banksektoren, der dårlige nyheter fra to storbanker i Sveits og Nederland skapte en spent stemning og frykt for ytterligere verdiforringelse.

I Sveits kom det til hoderulling på topplan da det ble kjent at bankgiganten UBS hadde tapt store summer på et betydelig fondsengasjement. Den andre dårlige nyheten kom fra Nederland, der det ble kunngjort at 1.200 personer måtte sparkes fra investeringsbanken ING Barings.

Markedene kaster forhåpningsfullt sine øyne på helgens G 7-møte i Washington, der verdens sju rikeste industriland deltar. Alle venter spent på uttalelsene fra dette toppmøtet og håper at de vil avføde en viss oppgang, i det minste en stabilisering.

- Vi venter på et signal om rentekutt og lavere skatter for å stanse en omfattende depresjon, sier en mekler i Paris. Andre er i tvil om hva regjeringene egentlig kan makte å gjøre.

- Japan og USA har allerede satt med rentene, men det hjelper jo ikke, sier en mekler i New Japan Securities i Tokyo.