Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Børsbobla sprekker

De eneste som har hatt god fortjeneste på Global Money Games er Dan Børge Akerø og Simon Yuen. De solgte seg kraftig ned og fikk millionfortjeneste, mens andre kjøpte seg opp i dyre dommer. Så kom kursraset og nedturen. Nå fins det knapt kjøpere til aksjene, og knapt noen som vil satse dollar på Internett-spillet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av SIW GRINDAKER

Det har gått mye luft ut av børsbobla Global Money Games, men helsprekk benektes fra så vel Oslo som hovedkvarteret i Martigny i Sveits.

Styreformann Pål Atle Skjervengen sier til Dagbladet at ståa er som før i det omstridte Internett-spillselskapet. Skjervengen røper overfor Dagbladet at han selv har 7000 aksjer - mindre enn én promille - og at han hever et rimelig honorar som styreformann for Global Money Games.
- Det har ikke vært noen særlig utvikling siden vi sendte ut aksjonærinformasjon 23. desember, sier Skjervengen.

Den lite lystelige julebeskjeden aksjonærene fikk, beskrev situasjonen som mørk. Man hadde stipulert med rundt 34000 spillere som hver satset ti dollar i snitt i budsjettet for 1998. Besøkstallene viste at bare 2500 hadde spilt på Global Stock Games etter den første månedens drift. Fortsatt er det bare rundt 100 spillere daglig på adressen www.stockgames.com på Internett.

Bortkastet

I starten betalte ikke selskapet ut premier til vinnerne. Akkurat det skal ha endret seg.
- Vi har nettopp betalt ut 14000 dollar til en vinner fra USA som hadde suksess med sine tips om New York Stock Exchange, sier markedssjef Nicolai Prydz.

Han er lite villig til å kommentere antall spillere, men opplyser at det totale antall besøkende har passert 250000.

- Norske journalister har vært så negative. Jeg føler at jeg kaster bort tid på å snakke med dere, sier Prydz.

- Men vi jobber med å få flere av dem som besøker oss på Internett, til å spille. Det er et mål å øke tallet på folk som er interessert i børs og aksjer generelt også, beretter Prydz.

Lært noe

- Det er ting på gang i forhold til markedsføring i blant annet Japan, men dette vet Prydz mer om, sier Skjervengen, og viser til kollegaen i Sveits.

Heller ikke dette vil markedssjefen snakke om.

- Vi regner ikke med konkrete resultater av det vi arbeider med nå, før om en god stund. Derfor hadde det vært bedre om Dagbladet ventet med å skrive om oss, oppfordrer Prydz.

- Hva har gått galt underveis? Hvor har dere feilet?
- Det vil jeg ikke kommentere. Men det er klart vi har lært noe av det som har skjedd. Men samtidig var forventningene til oss svært høye, og jeg skulle likt å se det selskapet som var en oppegående, lysende suksess etter bare noen få ukers drift.
Global Stock Games hadde Internett-premiere 24. november.

Tror fortsatt

- Ser det ikke temmelig mørkt ut for Global Stock Games?

- Vi har tro på at dette skal gå bra. Jeg hadde jo ikke giddet å jobbe her hvis jeg ikke trodde på konseptet vårt. Vi vet at det kan ta litt tid, og er innstilt på å jobbe med strategi og markedsføring.

- Som for eksempel?

- Nei, det kan vi heller komme tilbake til når vi har iverksatt planene, slutter Prydz.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!