Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Børsdirektøren øker mekleravgiftene

Avgiftene som meklerne må betale til børsen har blitt økt kraftig fra 1997 til 1998, skriver Finansavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I likhet med finansminister Gudmund Restad har børsdirektør Kjell Frønsdal uttrykt seg sterkt kritisk til meklernes skyhøye lønninger, og nå har han altså gått til aksjon. Avgiftsøkningene kommer etter et år der børsens egne inntekter økte kraftig som følge av rekordhøy handel i aksjer og obligasjoner.

Omsetningsavgiften er økt med 26 prosent fra 9,50 kroner til 12,50 kroner per million meklerne omsetter på børsen. Transaksjonsavgiften er økt enda mer, fra 2,75 kroner per transaksjon i fjor til 3,60 kroner per transaksjon i år. Det tilsvarer en økning på 31 prosent. Videre er årsavgiften for å handle aksjer økt med 33 prosent, mens terminalavgiften er økt med 100 prosent.

- Jeg kan bekrefte at vi har besluttet å gjennomføre en dreining av avgiftene spesielt mot meklerne, men også mot selskapene. Det skyldes at vi har gjennomført en kostnadsanalyse som viser at det er riktig at de bidrar med en noe større andel. Tidligere har de sluppet for billig unna, sier informasjonssjef Bernt Bangstad ved Oslo Børs.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!