- Børsdirektørens pensjon er sterkt provoserende

YS-leder Tore Eugen Kvalheim reagerer sterkt på lønns- og pensjonsavtalen som er gitt til børsdirektør Bente A. Landsnes.

GULLPENSJON: Børsdirektør Bente A. Landsnes har en lønns- og pensjonsavtale som kan gi henne 88 millioner kroner dersom hun blir i stillingen i 13 år, fram til hun fyller 62 år.
Foto: Berit Roald / Scanpix
GULLPENSJON: Børsdirektør Bente A. Landsnes har en lønns- og pensjonsavtale som kan gi henne 88 millioner kroner dersom hun blir i stillingen i 13 år, fram til hun fyller 62 år. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): YS-leder Tore Eugen Kvalheim sier til Dagbladet i dag at det er tydelig at det er forskjell på kong Salomo og Jørgen Hattemaker.

Får 88 millioner - Børsdirektøren har fått en pensjon som nesten ingen kjenner seg igjen i. Når dette framkommer i en slik størrelse som Dagbladet skriver i dag, så virker det sterkt provoserende på våre medlemmer i YS. Prinsippene som er lagt til grunn for pensjonsreformen, og som våre medlemmer må forholde seg til, blir noe helt annet enn det børsdirektøren får, sier Kvalheim.

Dagbladet skriver i dag at børsdirektør Bente A. Landsnes fikk en gullkantet lønns- og pensjonsavtale da hun tiltrådte jobben 2. januar 2006. Ved hjelp av professor Terje Hansen ved Norges Handelshøyskole i Bergen har vi beregnet at hun vil få tilsammen 88 millioner kroner i lønn og pensjon ved å jobbe i 13 år som børsdirektør, fram til hun har rett til å gå av ved fylte 62 år. Det betinger at hun blir i stillingen i sju år til.

Full opptjeningstid Beregningene er bygd på tall fra konsernets årsregnskap 2011. I notene til regnskapet finner vi at hun har en avtale som gir henne en livsvarig rett til pensjon på 70 prosent av lønn ved uføre- eller ved et pensjoneringstidspunkt på 62 år. Denne skal reduseres med det som gis i ytelser fra folketrygden og tilsvarende ytelser fra tidligere arbeidsgivere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer