Børselvdrapet: Avhøres i dag

Guttene som er siktet for drapet på Bernt Alfred Lillebo skal avhøres av Kripos-etterforskerne i dag. Forhørsretten har i dag oppnevnt forvarere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har nettopp pratet med den drapssiktede 17-åringen i en drøy halvtime. Jeg vil ikke kommentere hva han sa. Jeg har ingen kommentarer før etter fengslingsmøtet i morgen, sier forsvarer Ole-Martin Andreassen til Dagbladet.no.

Klokka 11 møtte han sønnen til avdøde Bernt Alfred Lillebo i Tromsø kretsfengsel. På konferanserommet for advokater gjennomgikk de hva som kommer til å skje framover.

- Vi har ikke gjennomgått saken, sier Andreassen.

Fengslingsmøte klokka 09

Han venter på å få oversendt sakspapirene i løpet av dagen. Senere i ettermiddag starter de innledende avhørene, og i forkant av disse skal Andreassen møte klienten sin på nytt. Det er ikke avklart om forsvareren skal være tilstede under avhøret.

I morgen klokka 09 skal forhørsretten i Tromsø avgjøre om guttene skal varetektsfengsles.

Tromsøadvokatene Ole-Martin Andreassen og Torstein Rugtvedt ble tidligere i dag oppnevnt som offentlige forsvarere av forhørsretten. Verken 17-åringen som er siktet for forsettelig drap på sin egen far eller 18-åringen har bedt om å bli representert av noen spesiell advokat.

Om forsvarerne blir tilstede under politiavhørene i dag er uklart, men en forutsetning for at avhørene kommer i gang i dag er at de på forhånd har fått snakket med forsvarerne sine.

Hvilte ut i natt

I natt har guttene hvilt ut i Tromsø kretsfengsel etter den lange transporten fra Kolding i Danmark i går. Da de ankom med fly til Tromsø i går kveld ble de kjørt rett til fengslet.

Avhørene i dag ledes av Kripos-etterforskerne Jon Ståle Stamnes og Kåre Svang, som begge er spesialister på avhør. Planen er at de to skal etablere et forhold til hver sin siktet.