Børsen åpner blandet

Aksjekursene på Oslo Børs åpner blandet fredag med noe kursfall i IT-aksjer, men oppgang i shipping og oljerelaterte aksjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo Børs åpner slik Wall Street sluttet i går. IT-aksjer er under press, med noen unntak, mens en del shipping og offshore-aksjer er opp.

Et fall på hele 3,7 prosent på Nasdaq i går, samt et fall på 9 prosent i Ericsson i dag etter svake resultatall trekker denne sektoren ned i formiddag.

Enitel er ned 3,9 prosent til 74 kroner, mens Nera er ned 2 prosent til 40 kroner. Opticom er ned 4,4 prosent til 860 kroner. Eltek faller 3,8 prosent til 227 kroner.

På vinnerlisten finner vi Northern Oil. Karl Johan Fonds mener dette er aksjen å eie.

Gullaksjer som IGR og Crew er begge blant vinnerne etter at denne sektoren gikk bra i USA. Oil service-aksjene følger sine konkurrenter i USA. Søndenfjeldske, PGS og Smedvig er blant dagens vinnere.

Ikke overraskende er det mest omsetning i RCL. Aksjen er ned ytterligere to prosent i dag, til 237 kroner etter kraftig kursfall i USA i går. RCL steg på Wall Street under presentasjonen i går ettermiddag, men falt tilbake da selskapet annonserte et konvertibelt obligasjonslån. First Securities advarte mot at selskapsresultatene kunne gi store kursutslag.

EDB Business Partner er opp vel to prosent til 118 kroner etter agt selskapet leverte bedre tall enn ventet.

Børsene i Europa åpner svakere. Stockholmsbørsen er ned 2,4 prosent, tynget av et fall på 9 prosent i Ericsson, som skuffet markedet da selskapet fredag morgen presenterte 2000-resultater og svekkede prognoser for 2001.

På Oslo Børs er totalindeksen ned 0,4 prosent på 1.352 poeng etter en halvtimes handel. Omsetningen på hovedlisten er friske 472 millioner kroner, hvorav 160 millioner kroner var i RCL.

Du kan følge utviklingen i det norske aksjemarkedet ved å klikke her.