Børsen faller mot 1.200

Aksjekursene la seg umiddelbart på lavere nivåer da Oslo Børs åpnet onsdag, men viser etter hvert tegn til oppgang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble en brutal åpning på børshandelen onsdag morgen. Totalindeksen falt umiddelbart over to prosent med IT-aksjene mest ned. Etter hvert peker pilene forsiktig oppover, og i 10.45-tiden er indeksen ned 1,9 prosent på 1.226 poeng. Som sedvanlig den siste tiden er omsetningen blåst opp av store aksjeposter som er krysset internt av Orkla Enskilda Securities.

Oslo Børs følger de europeiske børsene ned, og også der er det teknologiaksjer som faller mest. Det kraftige fallet på 6,2 prosent på Nasdaq tynger naturlig nok stemningen.

Opticom er den store taperen med et fall på 11 prosent til 496 kroner. Fredag sto aksjen i 719 kroner.

Det er ellers stort salgspress i Schibsted. Kursen er ned 4,5 prosent til 95,50 kroner.

Det er en rekke signaler den senere tid som kan tyde på at konsernet hat sett sine beste år på kort sikt.

TV4 i Sverige kom med resultatvarsel i går, Schibsted-konsernet dropper videre satsning på gratisaviser i Tyskland og her hjemme får Aftenposten konkurranse på det ekstremt lukrative annonsemarkedet for boliger.

En avmatning i norsk økonomi, på bakgrunn av en internasjonal avmatning, kan i tilegg gi mindre stillingsannonser - som er den andre gullgruven til Aftenposten.

Offshore-aksjen faller også etter at tilsvarende selskaper i USA falt kraftig. OSX-indeksen i USA falt hele fire prosent. Smedvig er ned 2,8 prosent på 86,50 kroner. Mens Aker Maritime er ned 4,4 prosent til 75,50 kroner.

Ocean Rig faller 7,6 prosent til 42,50 kroner etter at Friede Goldman har meldt om store finansielle problemer. Ocean Rig sier at dette uansett neppe får store konsekvenser for ferdigstillelsen av de to Bingo-riggene som selskapet har under bygging hos selskapet.

Fallet i aksjemarkedet, og frykten for at dette skal smitte over på amerikanernes ferieplaner, fikk RCL til å falle markert i USA i går. Aksjen faller 4,2 prosent til 191,5 kroner, noe som likevel er et par kroner over sluttkurs i USA i går.

På vinnerlisten er det fire aksjer, men bare oppgangen i Kenor kan sies å være reell. Gullaksjer var det eneste som var opp i USA i går, og investorene pleier å løpe inn i denne sektoren når markedet faller som mest. Gullet inni fjellet er der uansett om verden går under...

Nera faller under 30 kroner til det laveste siden høsten 1999. Selskapet tjener mer penger og har høyere ordrebok enn da selskapet var priset til mer enn det dobbelte.

Det er ikke rart mange bedriftsledere klør seg i hodet over aksjemarkedet av og til!