Børsen gransker Aker RGI

Oslo Børs har satt i gang undersøkelser for å finne ut om det verserer innsideinformasjon knyttet til Aker RGI-aksjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen er dagens oppslag i Dagens Næringsliv, der det hevdes at både Kjell Inge Røkke, DnB og Sparebanken NOR sitter på vesentlig informasjon knyttet til finansieringen av Kjell Inge Røkkes bud på samtlige Aker RGI-aksjer. Dette er en type informasjon som - hvis den foreligger - skulle vært formidlet samtlige Aker RGI-aksjonærer.

- Oslo Børs undersøker om det foreligger ulik informasjon i markedet knyttet til verdsettelsen av selskapets aksjer, heter det i en børsmelding.

Aker RGIs datterselskap Aker Maritime understreker i en seinere børsmelding at det ikke foreligger noen ny informasjon vedrørende mulig salg av eller fusjon for selskapet.

Børspause

Informasjonssjef Bernt Bangstad ved Børsen bekrefter overfor NTB at det utelukkende er de svært alvorlige påstandene i Dagens Næringsliv som ligger bak.

Det er innført såkalt børspause for Aker RGI-aksjen og Aker Maritime-aksjen. Det betyr at det ikke kan handles i disse aksjene over Børsens elektroniske handelssystem. Aksjene kan likevel omsettes via meglere.

Påstandene i Dagens Næringsliv (DN) går blant annet ut på at Røkke skal ha fått hemmelige konkrete pristilbud på Aker Maritime, og at forhandlingene om salg av Aker Maritime skal ha kommet svært langt.

DN hevder videre at det er inngått en låneavtale mellom Røkke og DnB/Sparebanken NOR som forutsetter et salg av enten Aker Maritime eller fiskeridelen av Aker RGI.

Det som står å lese i DN - delvis på og delvis mellom linjene - er at Røkke trolig sitter på innsideinformasjon og dermed bryter verdipapirhandelloven ved å kjøpe nye Aker RGI-aksjer. Er opplysningene i DN korrekte, har også DnB og Sparebanken NOR bidratt til at innsidehandel kunne finne sted.

Dersom man sitter med presise og fortrolige opplysninger som er egnet til påvirke kursen vesentlig, er det ikke tillatt å kjøpe aksjer.

<(NTB)