Børsen: Handlingslammelse før rentebeskjed

Lav aktivitet og fallende kurser preger en avventende Oslo Børs. Tomra fortsetter nedturen på uro rundt Tysklands-pant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er liten vilje til å gjøre de store tingene på Oslo Børs mandag. Det er bare i et par-tre selskaper det er nevneverdig omsetning, og samtlige faller i verdi. Det virker som om de fleste investorene heller vil nyte godværet, enn å ta vanskelige investeringsbeslutninger før den amerikanske sentralbanken har sagt sitt i morgen kveld.

Totalindeksen på Oslo Børs er ned 0,8 prosent til 1288,98 poeng. Omsetningen på hovedlista er på fattigslige 838 millioner kroner. Også ellers i Europa er trenden i hovedsak negativ.

RCL topper omsetningslisten med 140 millioner kroner. Kursen faller 1,5 prosent til 203,50 kroner. Kursen har vært ned i under 200 kroner i løpet av dagen for første gang siden 22. desember.

Tomra fortsetter å falle etter at Finanskanalen.no i forrige uke skrev at det ikke er gitt at det blir pant på engangsemballasje i Tyskland, og at motstanden mot lovforslaget fortsatt er stort. Tomra-kursen har falt 11,4 prosent de seineste fem handledagene. I dag er kursfallet på 4,3 prosent, til 155 kroner. Tomra er tredje mest omsatt med 86 millioner kroner.

Utviklingen er blandet for teknologiaksjene. Telenor faller 1,7 prosent til 34,80 kroner. Aksjen har i løpet av dagen satt ny bunnrekord på 34,50 kroner. Telekomselskapet er ukens case i DnB Markets. Også InFocus og Merkantildata faller videre, mens Opticom og Eltek kan vise til oppgang. Sistnevnte får igjen en varm anbefaling av First Securities. Kursen er opp 1,9 prosent til 137,50 kroner.

Eltek-sjef Morten Angelil opplyser til Finanskanalen.no at det er frustrerende å drive forretninger innen telekom for tiden: - Det er frustrerende å se på markedet, men vi kan ikke gjøre så mye med makroforholdene. Selv om vi kommer med positive meldinger er det ikke så lett å gjøre noe med kursen for tida.