Børsen ned på 200-tallet

Oslo Børs raser rett etter åpning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Følg hovedindeksen på Oslo Børs her.

(Dagbladet.no): Oslo Børs åpnet handelen i dag klokka ni og falt rett ned til under 300 poeng. 

Etter fem minutter var hovedindeksen ned 3,9 prosent til 290 poeng. Etter femten minutters handel steg den svakt oppover igjen til litt under 292 poeng.

Dette er uvanlig lave tall på børsen i Norge, Oslo Børs har ikke sluttet så lavt siden november 2005. I løpet av den siste uken har indeksen falt med mer enn 18 prosent.

Europa faller

Mange holdt pusten før dagens åpning, og børsen var ventet ned. Selv etter et kjempefall i går, ser det ikke ut som Oslo Børs har rast fra seg. Hovedindeksen er ned nesten fire prosent. I går opplevde Oslo Børs sin verste dag på 17 år.

Både i Paris, London og Frankfurt sank aksjekursene da børsene åpnet tirsdag morgen.

Mens franske aksjekurser sank med nesten 2 prosent, ble fallet i London notert til 0,71 prosent i de første minuttene etter åpning. I Frankfurt sank den tyske DAX-indeksen med 1,36 prosent.

ELENDIG MANDAG: Oslo Børs opplevde sin verste dag på 17 år i dag og får det neppe noe bedre i dag. Foto: Scanpix
ELENDIG MANDAG: Oslo Børs opplevde sin verste dag på 17 år i dag og får det neppe noe bedre i dag. Foto: Scanpix Vis mer

Børsras i USA

I USA i går raste både aksjekurser og oljepris nedover etter at Representantenes hus avviste forslaget om en redningspakke på 700 milliarder dollar for USAs finanssystem.

Få sekunder etter at nyheten ble kjent, falt prisen på amerikansk råolje med 9 dollar fatet, til 97,87 dollar. På Wall Street falt Dow Jones-indeksen med over 700 poeng. Indeksen har aldri tidligere sunket så kraftig på én dag.

Børsen ned på 200-tallet