Børsen refser Røkke

Oslo Børs vil vite hvordan Kjell Inge Røkke skal skaffe pengene han trenger for å kjøpe samtlige aksjer i Aker RGI. Børsen mener Røkkes tilbud til aksjonærene mangler vesentlig informasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Og det er ikke bare Røkkes finansieringsplaner børsen er nysgjerrig på. Konstituert børsdirektør Tor Birkeland vil ha svar på en rekke sentrale spørsmål:

  • Hva er Røkkes planer med Aker RGI?
  • Hva vil skje med de ansatte i selskapet?
  • Får ledelsen eller styrende organer i selskapet spesialfordeler framfor andre aksjonærer?
  • Var ledelsen i Aker RGI på forhånd orientert om Røkkes oppkjøpsplaner?
  • Når vil styret uttale seg om tilbudet fra Røkke?

Mangelfull informasjon

I spørsmålene ligger en klar kritikk av tilbudsdokumentet fra TRG (Europe) B.V. Det Røkke-eide selskapet ønsker å kjøpe samtlige aksjer i Aker RGI, men gir ifølge Oslo Børs mangelfull informasjon til aksjonærene.

Likevel erkjenner børsen at Kjell Inge Røkke ikke plikter å endre sitt tilbudsdokument. Oslo Børs står nemlig uten virkemidler til å presse Røkke til å endre det frivillige tilbudet. Årsaken er at verdipapirhandelloven bare krever godkjennelse når tilbyderen passerer 40 prosent av stemmene i selskapet. Det har Røkke som kjent for lengst gjort.

- Vurder budet!

Børsdirektør Birkeland går likevel så langt som å anbefale styret i Aker RGI å innhente en uavhengig vurdering av Røkkes bud. Budet, som er på 111 kroner per aksje, er av mange kritisert for å være altfor lavt. Blant annet har Aksjesparerforeningen anbefalt sine medlemmer ikke å selge sine aksjer.

En uavhengig vurdering vil kunne vise om Røkke-budet er et skambud.

Kjell Inge Røkke ville i går ikke kommentere uttalelsene fra Oslo Børs overfor Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer