Børsen stiger pent

Oslo Børs følger de europeiske børsene opp fredag formiddag. Orkla stiger etter gårsdagens generalforsamling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er bred oppgang i de store aksjene på Oslo Børs fredag formiddag. Oppgang i tungvektere og som Tomra, Opticom, RCL og Orkla trekker totalindeksen opp mer enn én prosent til 1.350 poeng, og totalindeksen er dermed på det høyeste siden 12. mars.

Det er stor omsetning og god kursoppgang i Tomra. I Tyskland uttaler en politiker at han anser det som utenkelig at lovforslaget om pant på engangsemballasje ikke går igjennom i den tyske nasjonalforsamlingen. I tillegg posisjonerer en del seg for det som antas å bli positivt utfall av et tilsvarende forslag i Nederland.

Etter halvannen times handel er Tomra opp 2,8 prosent til 166 kroner med aksjer for mer enn 10 millioner kroner omsatt.

Etter at Opticom hadde falt 33 prosent etter opphaussingen i forbindelse med opsjonsinnløsninger mandag 23. april, snudde aksjen opp igjen. Elleville spekulanter er igjen på banen. Kursen er opp 4,8 prosent til 671 kroner.

I gråmarkedet er ikke datterselskapet Fast Search & Transfer omsatt til tross for at selskapet nå atter en gang forsøker å gå på børs.

Veidekke er ned 4,5 prosent til 52,50 kroner etter at selskapet la frem resultat for første kvartal. Aksjen gikk eks utbytte på 2 kroner i dag, og kursfallet på 4,5 prosent er korrigert for dette. Driftsresultatet ble på 22,5 millioner kroner mot 24,9 millioner kroner samme periode ifjor. Første kvartal er tradisjonelt det svakeste kvartalet for Veidekke på grunn av vintersesongen.

Armene i været for Hands etter resultatet for første kvartal. Omsetningen var bedre enn ventet, og det går fortsatt godt i Norge. I Danmark og Sverige går det litt mer trått, og i sistnevnte marked klarer selskapet så vidt å gå i pluss. Danmark er faktisk selskapets største marked for øyeblikket. Hands-aksjen er opp hele 8,7 prosent til 30 kroner i etterkant av resultatfremleggelsen, riktignok på beskjeden omsetning.

Orkla er opp tre prosent til 165 kroner (justert for at aksjen gikk eks utbytte tre kroner i dag). Det skjer etter gårsdagens generalforsamling, der Heyerdahls støttespillere i bedriftsforsamlingen ble byttet ut med representanter som i stor grad gjenspeiler aksjonærstrukturen i selskapet.