Børsen stuper

Rett etter at Oslo Børs åpnet i formiddag falt totalindeksen med over to prosent. IT-indeksen får som ventet mest juling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedårsaken til fallet er blodbadet som var på Wall Street i går, og da først og fremst Nasdaq. Den teknologitunge børsen falt med 6,17 prosent og endte på 1673. Dette er det laveste nivået på 29 måneder.

Også Dow Jones fikk blåmerker i går. Da handelen var over viste tavlene at børsen hadde falt 2,99 prosent i verdi, og totalindeksen endte på 9485,71.

IT-ras

Totalindeksen på Oslo Børs stengte i går på 1250,77, og etter få minutters handel i dag var indeksen ned litt i overkant av to prosent. IT-indeksen i Oslo falt med 3,47 prosent det første kvarteret. Også shipping-indeksen fikk merke presset. Den falt ned 3,31 prosent etter 15 minutters handel.

Det største fallene etter femten minutters handel blant it-aksjene var i selskaper som Software Innovation (-14,29%), StepStone (-11,7%), Opticom (-10,61%), Enitel (8,58%) og Telecomputing (-8,09%).

Som ventet

- Vi venter at markedet åpner med et fall i dag, men jeg tror nedgangen totalt sett blir liten i forhold til markedet i USA, sa sjefmegler Paal Bugen i Karl Johan Fonds til Dagbladet.no like før Oslo Børs åpnet.

- Så lenge oljeprisen holder seg bra, så er Norge ganske skjermet, tror vi, sa Bugen.

Han mener at så lenge markedet kun faller to eller tre prosent i dag, så er ikke det noe mer enn det man må regne med at markdet vil gå tilbake.

DEPRESJON: ingen hyggelig da for denne megleren på Wall Street i går.