Børsen stuper

Alle de 30 mest omsatte selakapene går tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo Børs falt med over 2 prosent i dag. Hovedindeksen var ved middagstid nede i 474,8 poeng.

Uro i det internasjonale markedet drar børsen nedover. De amerikanske børsene avsluttet torsdagen med nedgang, og det kraftige fallet fortsatte i Asia og Europa i morges.

Dette har vært en av børsens tøffeste uker i høst. Med unntak av en liten opptur onsdag, har kurven pekt nedover hver dag. En kombinasjon av nedgang internasjonalt og svake kvartalsresultater hos hjemlige selskaper ligger bak.

Det hjalp lite at oljeprisen er på vei oppover igjen, med 90,77 dollar fatet i formiddag.

Det var få lyspunkter på børsen i formiddag, og nedgangen rammet bredt. Alle de 30 mest omsatte selskapene gikk tilbake.

Problemene fortsetter for Jon Fredriksens Marine Harvest etter at selskapet torsdag la fram skuffende kvartalstall. Aksjen falt med mer 2,35 prosent. Frontline gikk tilbake med 1,41 prosent.

Børslokomotivet StatoilHydro slet også, og hadde en nedgang på 1,65 prosent. Andre tungvektere hadde også en dårlig dag. Solenergiselskapet REC sank med 3,51 prosent, Norsk Hydro gikk tilbake 2,34 prosent, Norske Skog ned 4,35 prosent og SeaDrill ned 2,99 prosent. (©NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer