Børsen venter på impulser

Oslo Børs sklir ned med de europeiske børsene. Mer fart kan det bli etter resultatene fra RCL og PGS senere onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksjekursene på Oslo Børs sklir langsomt ned i laber handel, og følger dermed de øvrige store europeiske markedene ned. Usikkerhet om hvilke signaler som kan ventes fra de mange kvartalsresultatene legger en demper på handelen.

Etter halvannen times handel er totalindeksen ned 0,5 prosent på 1.314 poeng med aksjer for 557 millioner kroner omsatt på hovedlisten.

Generelt er det nedgang i alle delindekser med unntak av bygg- og anleggsindeksen, men det er stor sprik innenfor de ulike sektorene også.

Innen IT-sektoren er det mye sprik. Merkantildata er opp tre prosent til 24,30 kroner etter kraftig fall i går. I morgen kommer selskapet med resultattall. Det går spekulasjoner om et underskudd på driften på 20 millioner kroner eller mer.

På taperlisten finner vi Nera, som fortsetter å falle på spekulasjoner på svake tall for første kvartal. Aksjen er ned 2,5 prosent på 31,30 kroner, og har dermed falt 13 prosent siden torsdag, da det var satt ut rykter i markedet om en stor kontrakt.

ACL og Ekornes er begge kraftig ned, men det skyldes at aksjene går eks. utbytte. Ekornes er faktisk opp 1,5 prosent hensyntatt utbyttet på 3,50 kroner i dag.

Tomra er mest omsatt så langt onsdag. Kursen er opp en prosent på 140 kroner med aksjer for 117 millioner kroner omsatt i 11.15-tiden.

Det er forventninger om at det tyske kabinettet (ministrene pluss kansleren) i dag vedtar å sende lovforslaget om pant på engangsemballasje til Bundestag. Dersom kursen stiger på dette vedtaket, blir det i så fall fjerde eller femte gang dette diskonteres i kursen.

De store, europeiske børsene er ned mellom en halv og én prosent i formiddag.

Her hjemme venter aktørene på resultater fra PGS og RCL, som begge kommer med tall etter lunsj. Smedvig kommer med tall etter at børsen stenger. Selskapet opplyser onsdag at "West Navion" har fått en ny kontrakt med en dagrate på solide 216.000 dollar per dag.