Børsene faller for Monica

Denne kvinnen får verden til å skjelve. Når den amerikanske presidenten skjelver, skjelver også Wall Street. Monica-effekten alene koster verdens sentralbanker og finansbaroner milliarder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Frykten for «Asia-syken» og usikerheten om frigivelsen av Clintons vitneforklaring sendte i går Dow Jones-indeksen på Wall Street 200 poeng nedover i løpet av 15 minutter. Indeksen endte til slutt 2,7 prosent ned.

Da Starr-rapporten ble levert Capitol Hill for en uke siden, pekte kursene øyeblikkelig oppover etter usikre dager på minussiden. Usikkerhet er det verste for børsen. Dette var også situasjonen i går.

Kapitalisme-sprekk

Men faresignalet som glødet på børsen var mer enn Clinton-sex og løgn. Asia-syken ser ut til å ha nådd det amerikanske kontinentet.

- Jeg tror ikke USA fortsetter å være en framgangsrik oase slik vi er vant til. Særlig ikke med en verden under så sterkt press, sa den amerikanske sentralbanksjefen Alan Greenspan natt til i går. Sentralbanksjefens erklæring om at de sju rikeste landene i verden ikke har felles rentekutt, sendte sjokkbølger fra Tokyo til San Fransisco.

Mangemilliardæren og finansspekulanten George Soros har gitt den amerikanske kongressen klar beskjed:

Han tror det globale kapitalistiske system er i fere med å rakne. For få dager siden foreslo han å opprette den internasjonale institusjon for å stabilisere finansmarkedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer