Børsens styreleder trekker seg

Full forvirring om årsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Halvor Stenstadvold trakk seg som styreleder ved Oslo Børs fordi han trodde han hadde rapportert en privat aksjehandel for sent. Selv om det nå viser seg at rapporteringen likevel gikk riktig for seg, står han fast ved beslutningen.

1. august i år solgte Stenstadvold 15 000 aksjer i Orkla for 108,25 kroner per stykk, men handelen ble først rapportert 19. september. Som styreleder i Oslo Børs er Stenstadvold underlagt forskriften om ansattes og tillitsvalgtes egenhandel, noe som innebærer at handler i verdipapirer som er notert på Oslo Børs, straks skal rapporteres til børsen.

Stenstadvold oppdaget i ettertid selv at aksjehandelen ikke var rapportert i tide, og da rapporterte han handelen umiddelbart til Oslo Børs. Børsens markedsovervåking oversendte deretter rutinemessig saken til Kredittilsynet.

Etter at Kredittilsynet påpekte regelbruddet, valgte Stenstadvold onsdag å trekke seg som styreleder.

Men saken var ikke ferdig. Nå viser det seg at Stenstadvold var innmeldt i en automatisk rapporteringsrutine, slik at aksjehandelen likevel var korrekt innrapportert. Stenstadvold var imidlertid ikke klar over at han hadde meldt seg inn i rapporteringssystemet. Det var bakgrunnen for etterrapporteringen.

I en pressemelding beklager Oslo Børs at denne informasjonen ikke fremkom tidligere, og stadfester at Stenstadvold likevel ikke har brutt forskriften om ansattes og tillitsvalgtes egenhandel. Til tross for at han hadde rapportert aksjehandelen riktig, trekker han seg som styreleder.

Stenstadvold ble valgt inn i børsens styre i mai 2005, og har vært styreleder fra mai 2006.

(NTB)

BRØT REGLENE: Halvor Stenstadvold.