Børsfall etter Cisco-tall

Børsene i Europa faller etter skuffende tall fra et av verdens største teknologiselskaper. IT-indeksen faller med om lag 2 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cisco Systems la frem resultat for andre kvartal (avvikende regnskapsår) etter børsstengning i USA i går. Selskapet klarte ikke å innfri forventningene. Cisco-resultatet endte 1 cent under forventningene, og det var første gang på seks år at selskapet ikke klarte å innfri. Cisco opplyste at svakere vekst vil redusere salget over de neste seks månedene.

Etter resultatvarselet er det som ventet teknologiaksjene som er under press onsdag. InFocus, Opticom, Tandberg, Eltek og Nera faller alle i kurs onsdag.

InFocus er ned 2,4 prosent til 203,50 kroner som er et par kroner under sluttkursen i USA. Etter en times handel er det omsatt InFocus-aksjer til 54 millioner kroner.

Opticom er ned 5,3 prosent til 745 kroner, mens Tandberg faller med 3,1 prosent til 108,50 kroner. Omsetningen i Eltek og Nera er etter en times handel forholdsvis beskjeden.

I Europa faller teknologi og telekom fra åpning onsdag. Kursen på France Telecom falt med nærmere 5 prosent fra åpning etter at selskapet nå har besluttet å redusere emisjonskursen på Orange. Nytt kursintervall er satt til 9,5-11 euro per aksje. Endelig emisjonskurs vil bli satt tirsdag 13. februar.

Kursfallet i France Telecom påvirker også britiske Vodafone som også faller kraftig fra åpning.

I Stockholm er generalindeksen klokken ned 1,3 prosent. Ericsson faller med 2,8 prosent.

Telenor følger telekomaksjene i Europa ned. Kursen er klokken 11.02 ned 1,4 prosent til 43,50 kroner.

Etter et resultatvarsel i forbindelse med Wise Recycling kom det utover i forrige uke en rekke positive nyheter, hvorav bekreftelsen på at Tyskland kommer til å innføre pant på returemballasje var den viktigste. Kursen steg kraftig i forrige uke. Dermed er det heller ikke unaturlig at noen tar gevinst etter den hyggelige kursoppgangen den siste tiden.

Tomra lå i positivt territorium mesteparten av gårsdagen, men begynte å falle mot slutten av dagen. Onsdag morgen er Tomra ned omlag 2 prosent til 156 kroner.

Otrum er dagens taper med et kursfall på 17 prosent etter at selskapet onsdag morgen gikk ut med et resultatvarsel i forbindelse med kjøpet av finske Åbo Televisionfabrik AB. Otrum regner med et underskudd på 14,3 millioner kroner i fjerde kvartal.

Blant kursvinnerne med god omsetning finner vi Fred. Olsen Energy. Kursen er opp 1,8 prosent til 84,50 kroner og det er omsatt aksjer for til sammen 31 millioner kroner.

Oljeservice aksjer steg nok en gang i USA i går og riggaksjene var blant vinnerne.

Etter en drøy times handel er totalindeksen ned 0,37 prosent til 1.392,66 poeng. På hovedlisten er det omsatt aksjer for 690 millioner kroner.

Artikkelen er produsert i samarbeid med

Finanskanalen.no.