Børsfall etter nytt milliardtap for Norske Skog

Aksjen falt nærmere 5 prosent i formiddag.

DÅRLIG DAG: Konsernsjef i Norske Skog, Christian Rynning-Tønnesen. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
DÅRLIG DAG: Konsernsjef i Norske Skog, Christian Rynning-Tønnesen. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Norsk Skog-aksjen falt nærmere 5 prosent på Oslo Børs torsdag formiddag, etter at markedet ble kjent med et nytt negativt kvartalsresultat for papirprodusenten.

Noteringene for denne aksjen, på en ellers optimistisk dag på Oslo Børs, startet med en oppgang og ble etter noen minutters handel omsatt for 17 kroner aksjen. Den neste timen falt kursen til 16,26 kroner.

Minus

Norske Skog hadde et negativt nettoresultat på 1,1 milliarder kroner i årets første kvartal sammenlignet med minus 0,9 milliarder i samme kvartal i fjor.

- Høy utnyttelse av kapasiteten er fundamentalt for å holde kostnadene på et forsvarlig nivå. Vi vil derfor gjennomføre tiltak for å bedre kapasitetsutnyttelsen ved å stenge den minst lønnsomme kapasiteten. Både midlertidige og permanente tiltak er under vurdering, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.

Finanskrisen

Kvartalsresultatet er påvirket av finanskrisen og det kraftige fallet i etterspørselen etter avis- og magasinpapir.

Reduserte annonsevolumer medfører en betydelig reduksjon av avisenes sidetall. Effekten av dette er en reduksjon på rundt 20 prosent i den globale etterspørselen etter avispapir så langt i 2009 sammenlignet med samme periode i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer