Børsfall i Europa - USA videre ned

De europeiske aksjemarkedene har i dag fulgt gårsdagens fall på Wall Street. London, Frankfurt og Paris er alle ned rundt 2,5 prosent. I Helsinki er nedgangen hele 6 prosent. Og i USA fortsetter nedgangen i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dow Jones-indeksen på Wall Street ned 1,3 prosent en snau time etter åpning, mens den teknologitunge Nasdaq-indeksen er opp rundt en prosent etter å ha falt helt i starten.

I likhet med amerikanske investorer er de europeiske skuffet over at det ikke ble et større rentekutt i USA. Et halvt prosentpoengs rentekutt var ikke nok til å skape tillit på europeiske børser. Det har i dag lyst rødt på skjermene over hele Europa. Oslo Børs er blant de beste i klassen med en nedgang på 1,6 prosent.

I går satte den amerikanske sentralbanken ned renten med 0,5 prosentpoeng for å motvirke stagnasjon i amerikansk økonomi. Kuttet var ventet, men på børsen hadde man håpet på et større kutt.

- Den amerikanske sentralbanken måtte holde en vanskelig balanse mellom ikke å virke for lett å styre av finansmarkedenes ønsker, og å forsøke å styrke forbrukernes tillit som naturligvis påvirker aksjemarkedet i stor grad, sa NatWest Stockbrokers kapitalstrateg Jeremy Batstone.