KURSRAS: Børsen i Tokyo falt med over åtte prosent i løpet av fredagen. Foto: KAZUHIRO NOGI, AFP/NTB Scanpix.
KURSRAS: Børsen i Tokyo falt med over åtte prosent i løpet av fredagen. Foto: KAZUHIRO NOGI, AFP/NTB Scanpix.Vis mer

- Børsfall verden over

Tokyo-børsen falt åtte prosent direkte - laveste pund på 30 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannias nei til EU vil føre til et fall på børsene over hele verden, tror sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea. Det engelske pundet har allerede falt kraftig.

Det britiske pundet har reagert på brexit-resultatet med å falle til sitt laveste nivå på over 30 år. Sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea sier til NRK at dette vil føre til at børsene kommer til å falle kraftig.

- Spesielt i Storbritannia. Der regner jeg med et fall på mellom åtte og ti prosent. Pundet har svekket seg på det meste med ti prosent, noe som viser en veldig mistillit til Storbritannia, sier Bruce.

Han mener man også vil se et fall på børsene i resten av verden, og sier at man allerede har sett fall i Asia.

Tokyo-børsen falt over åtte prosent fredag.

USA ned 3 - 4 prosent

- Framtidsprisene på amerikanske børser ligger ned tre, fire prosent, så dette skaper stor usikkerhet og negative bølger i finansmarkedet.

Han sier det er vanskelig å si hva det vil bety for norsk økonomi dersom Storbritannia forlater EU, siden man ikke vet hva som skjer med Storbritannia etter dette.

– Men jeg tror at dersom dette blir en ren brexit-sak, at Storbritannia forhandler seg fram til en ny avtale med EU og at det blir med det – så tror jeg ikke konsekvensene vil være så store for Norge. Men hvis dette starter Nei til EU-bevegelser i andre land, så kan det få stor negative konsekvens for Norge, sier Bruce.

(NTB).