Børsfall verden rundt

Hovedindeksen på Oslo Børs falt torsdag 2,4 prosent til 122,3 poeng. Det er laveste notering hittil i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Vi må tilbake til høsten 1998 for å finne tilsvarende nivåer. Siden 4. april er hovedindeksen sunket med drøyt 32 prosent, og lite tyder på at bunnen er nådd.

Til tross for at store selskaper som for eksempel Norsk Hydro og Statoil åpenbart har hatt en reell stigning i sin langsiktig verdi, omsettes selskapenes aksjer til en lavere kurs enn før de fikk statens oljeandeler og andre realverdier.

Global effekt

Forklaringen på den norske nedturen er at alle verdens børser faller. Da New York-børsen åpnet torsdag ettermiddag (norsk tid) pekte alle piler nedover.

I løpet av torsdagen falt aksjeverdiene både i London, Frankfurt og Paris. I aksjemarkedene ser man med gru fram til en ny nedtur i Tokyo der Nikkei-indeksen beveger seg på et så lavt nivå at man må 20 år tilbake i tid for å finne noe lignende.

Og analytikerne varsler at en ny krise i Japans økonomi kan komme når som helst.

Røde tall

Like før stengetid torsdag viste FTSE-indeksen i London en nedgang på 1,77 prosent. CAC 40 i Paris var ned 1,96 prosent og DAX-indeksen i Frankfurt hadde i løpet av dagen sunket med hele 2,08 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer