DET SVINGER: De siste dagene har vært preget av kursfall på Oslo Børs. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg.
DET SVINGER: De siste dagene har vært preget av kursfall på Oslo Børs. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg.Vis mer

Børsfallet:

- Børsfallet er en kjøpsmulighet

Forvaltere utelukker ikke videre børsfall. Det kan være en kjøpsmulighet.

(Finansavisen): Bergen-baserte Borea Asset Management, der Trond Mohn og Fritz Rieber er blant investorene, står klar til å kjøpe aksjer hvis børsfallet fortsetter.

- Vi hadde gjennomsnittlig 65 prosents eksponering i aksjemarkedet i fjor, og har vært klare for et børsfall, sier porteføljeforvalter Kjetil Nyland i Borea Asset Management til Finansavisen.

Han har ansvar for fondet Borea Global Equities, som kan ha en aksjeeksponering på mellom null og 150 prosent. Ved en fullinvestering er 200 millioner kroner plassert i aksjemarkedet.

Tørt krutt

- Vi venter nok fremdeles med å øke eksponeringen, vi mener det ikke har falt nok til å bruke det tørre kruttet vi har. Men vi er fornøyde med å være posisjonert til det som måtte komme, og vil øke eksponeringen skulle de riktige mulighetene dukke opp, sier han til Finansavisen.

I 2017 hadde fondet en avkastning på 19,5 prosent. Det ble startet i 2011, og har siden den gang levert rundt 18,6 prosent avkastning i snitt per år. Ifølge Finansavisen forvalter Borea Asset Management totalt tre milliarder kroner, mye av dette i kredittobligasjoner.

Kan falle 20 prosent

- Hvor langt ned må markedet før dere kjøper?
- Det er ikke noe fasitsvar på dette, det er avhengig av hvordan selskapene vi eier og ønsker å eie utvikler seg. Det er klart at hvis de faller 20 prosent, så er det en kjøpsmulighet, alt annet likt, forklarer forvalteren.

- Tror dere at det kan falle 20 prosent?
​- Det kan godt hende, avslutte Nyland.

Andre økonominyheter:
Warren: Når belånte tradere må kaste kortene oppstår det muligheter
Børsene stuper – analytiker spår rentesjokk​