BULL: Karl Oscar Strøm i Pareto Securities tror på videre børsfest. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
BULL: Karl Oscar Strøm i Pareto Securities tror på videre børsfest. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.Vis mer

Børsfesten som overrasket alle

Ingen av de ti ekspertene hadde sett for seg årets kraftige oppgang. Nå ser Karl Oscar Strøm i Pareto Securities børsen i 1.000 poeng før nyttår.

(Finansavisen): Hvert år ber Finansavisen ti eksperter plukke ut én favorittaksje og tippe hvor Oslo Børs’ hovedindeks står ved slutten av året. Da året startet var hovedindeksen i 815 poeng, og de fleste så for seg kun en moderat oppgang. To trodde på børsfall, mens Karl Oscar Strøm i Pareto Securities var den mest optimistiske med sitt tips på 913 poeng. I gjennomsnitt ventet de ti ekspertene en oppgang til 850 poeng.

Når tre av fire kvartaler er omme, står hovedindeksen i rundt 940 poeng - opp 15,7 prosent i år.

Børsen i 1.000

Karl Oscar Strøm tror børsfesten skal fortsette:

- Det scenariet jeg anser som mest sannsynlig er at vi får en god periode nå og at børsen overrasker på oppsiden. De tre største sektorene på Oslo Børs opplever svært god inntjening, sier han til Finansavisen.

- Med mindre det blir en brå vending nedover internasjonalt, klarer jeg ikke å se hva som skal hindre en videre oppgang på børsen frem mot årsskiftet. Jeg tror heller at vi får en økning i stignings­takten, og at hovedindeksen stiger til 1.000 poeng rundt juletider, forteller han videre til avisen.

Favorittaksjer

Når det gjelder favorittaksjer er det fortsatt Storebrand-forvalter Fredrik Thoresen som leder. Han har satset på Gentian Diagnostics. Da avisen oppsummerte andre kvartal hadde Gentian-kursen steget 61 prosent. Når tredje kvartal er omme, er nesten halve gevinsten borte. Nå er avkastningen på 35,4 prosent, men Thoresen leder fortsatt klart foran Karl Johan Molnes i Norne Securities, som er på en andreplass med Nel Hydrogen.

Andre økonominyheter:

Tror på «sweet spot» for oljeaksjer
Spår kraftig boligprisfall i Oslo