Børsnotert selskap kan bli slått konkurs denne uken

Aksjen har falt 83 prosent det siste året. Denne uken kan det børsnoterte selskapet, med en en tidligere olje- og energiminster i styret, bli slått konkurs.

BØRSTAPER: RXT-sjef Stein Hedemark kan være på vei mot konkurs med selskapet denne uken. Foto: RXT
BØRSTAPER: RXT-sjef Stein Hedemark kan være på vei mot konkurs med selskapet denne uken. Foto: RXTVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Seismikkselskapet Reservoir Exploration Technology (RXT) meldte i slutten av mai at tiden var i ferd med å renne ut for selskapet.

Da var det fremdeles obligasjonseiere i selskapet som ikke har konvertert gjeld til egenkapital. For å tiltrekke seg «langsiktige industrielle partnere» må selskapet være gjeldfritt, mente styret da. Det er ikke så mye som har endret seg siden det.

Fredag ettermiddag ble det innført børspause i aksjen i påvente av en melding.

Mandag melder RXT at arbeidet med selskapets prosjekt vest for Irland går bra, og at prosjektet vil bli ferdigstilt tidligere enn ventet. Per i dag forventes prosjektet å være ferdig i midten av denne uken.

Usikkerheten rundt selskapet gjør imidlertid at det ikke er mulig å få nye kontrakter. Selskapet sier at hvis en langsiktig løsning ikke er sikret når prosjektet vest for Irland er ferdigstilt, vil styret i RXT erklære selskapet konkurs.

Styret ledes av Kristen Stein Jakobsen og tidligere olje- og energiminister Thorhild Widvey (2004 - 2005) sitter i styret.

Oslo Børs har mandag morgen opphevet børspausen i RXT. Mandag faller aksjen over 10 prosent til 26 øre, noe som verdsetter selskapet til skarve 22 millioner kroner.

Aksjen falt 50 prosent på Oslo Børs i fjor og hittil i år har aksjen ramlet 40 prosent. Det siste året har aksjen stupt 83 prosent.

Les også: Selskapet er i en vanskelig og kritisk situasjon

SEISMIKK: RXT leier inn skip for å samle inn geologiske data. Her M/V Vikland. Foto. RXT
SEISMIKK: RXT leier inn skip for å samle inn geologiske data. Her M/V Vikland. Foto. RXT Vis mer