Børsoppgang flater ut

Totalindeksen bryter gjennom 1.400 poeng i formiddag, men stemninger er behersket. Shipping og offshore trekker opp, mens media og finans er en anelse svakere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er fortsatt en forsiktig optimisme å spore i det norske aksjemarkedet torsdag, men investorene synes å være forsiktige med å ta for modige posisjoner. En oppgang for oljerelaterte aksjer og shippingaksjer i USA i går gir støtte til en oppgang for denne type aksjer her hjemme i dag.

Petroleum Geo-Services er opp nesten tre prosent til 88 kroner, og legger seg dermed på omtrent samme nivå som slutt i New York i går. Frontline stiger hele 3,8 prosent til 150 kroner og er dermed opp 44 prosent siden 1. februar. Christiania Markets og Alfred Berg er de største kjøperne i formiddag noe som kan indikere fortsatt utenlandsk kjøp.

Schibsted er blant de få aksjene på taperlisten. Selv om man skal være forsiktig med å sammenligne media-selskaper på tvers av landegrensene, og i enda større grad på tvers av verdenshavene, er det liten tvil om at alle resultatvarslene fra ulike mediehus i USA har lagt en demper på interessen for medieaksjer. Schibsted er ned 0,9 prosent på 113 kroner.

Finansaksjer er svakere. DnB er en halv prosent til 44.60 kroner, mens Storebrand er ned 0,8 prosent til 60,5 kroner.

Etter en snau times handel er totalindeksen opp 0,7 prosent til 1.402 poeng. Det er omsatt aksjer på hovedlisten for cirka en halv milliard kroner. Merkantildata er mest omsatt etter at Handelsbanken Markets har krysset to poster i selskapet på en million aksjer hver.